6 bulan dan berterusan...

Calendar
Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


aku rasa ramai lagi rakyat malaysia yg tak tau blog tu apa...
in fact, budak2 IT pun xtau blog tu apa *adussss
masa mula2 tuan ku cipta aku, n tuan ku iklan kt kwn2 dia (bdk2 IT),
ramai yg terkagum,

"wahhh, banyak ke dpt?"
"err, ape yg dpt?"
"duit la.. kan buat blog dpt duit..."

they might just dun understand wat a blog is...
well, mmg korang bole buat duit dengan aku,
tp tuan ku xnk, sbb dia prefer utk buat aku 'personalize'...
dia xmau ada iklan di badan2 aku...
sbb tuan ku rasa aku bernilai lebih dari itu...

tuan ku bodoh? yup, bodo la jugak sbb xcari duit guna aku...
tuan ku kata, bkn mudah nk tarik reader pg blog...
unless kalau content dlm tu mmg menarik perhatian,
especially bila bercerita isu masyarakat, politik, dan dunia...

dlm kes aku, dia ske lg utk bercerita tentang diri dia...
tentang pengalaman yg dia lalui, yg boleh dikongsi,
dan bole diambil iktibar. so dia xrasa ramai org akan visit blog dia,
melainkan kwn2 dia, saudara mara n org yg mengenali dia...
but, who cares...  up until now, ada 669 unique visitors penah datang blog ni..
so to tell the truth, it is much better than tuan ku ever thought :)

yg sbnrnya just nk bgtau korang awek tuan ku dh start buat blog..
aku xtau awek dia nk tulis psl pe... tp kalo rajin jenguk2 le


Tuanku kata...
aku xnak letak google adsense kt sini, wpun aku tau apa fungsinya n apa faedahnya. aku buat blog ni pun lebih utk diri aku, bukan lebih utk buat bisnes dari visitor aku. tp kalau korang nk jugak tlg bg duit kt aku sbb korang dh xtau nk buat ape ngan duit tanpa sbb2 yg munasabah, klik la button bwh ni. dun worri, aku xmengharap :)






pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
penting ke duit utk segalanya? duit tu penting utk kebahagiaan, tp dpt ke kebahagiaan dr duit? renung2kan dan slamat beramal

1 Response to "6 bulan dan berterusan..."

  1. wani ezryl * says:
    30 April 2008 11:52 PG

    kite da klik tp xjoin paypal tu, tp kire duit da masuk la kn? ha nnti split 2 ok ekeke :PP

    tu la, blog ni kn utk berseronok2, bercerita, menaip, merepek etc etc :PP tp serius kalau viewers kite masuk 300org sehari ke, mmg kite letak a nuffnang ad ke google ads ke ahaha [mslhnye x. lolx] :P

    oh nk reply : duit tu penting utk kecemasan ;]

    ::)