Pelahap kat Vistana...


Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


skang ni, klu 3 hari tuan ku xupdate blog, boleh dianggap lama...

sbb ntah cmna dia rajin plak update aku lately...
except last 3 days, sbb tuan ku ada training kt hotel vistana,
which is hardly to get internet line.

TOT: Transfer of Technology atau Training of Trainer,
event yg dihandle oleh tuan ku dan rakan2nya utk ajar staf TEKUN,
so dat diaorang leh ajar staf TEKUN yg lain from all over Malaysia guna sistem yg tuan ku n team dia buat.

Erm, tp training pun xtraining sgt la,
sbb bdk2 TEKUN tu geng2 yg ngam ngan tuan ku gak...
so misi utama tuan ku yg sbnrnya ialah tido n makan free :D makan, sure 6 kali sehari.
cite psl makan, kelakar la gak mkn kt hotel tu... sbb klu order makanan dlm menu dia yg ada nasi, sure dpt kuantiti nasi sebesar cawan teh cina (wat, gile pe.. mana nk kenyang). sib baik la fully sponser, so everytime mkn sure order 2 dishes yg each harganya tidak kurang dari RM18. so, spanjang 3 hari Chiken Chop adalah makanan ruji tuan ku. Kengkadang tuan ku order desert ice cream vanila 1 scoop yg berharga RM8 (bole dpt 1 bekas ais krim besar kt Giant). Last mkn tghari td, tuan ku order Lamb Tika (atau nama melayunya Kambing Bakar yg dicucuk seperti satay berkuah kan percik) yg bernilai RM20 shj. Tp, chiken chop tetap menu wajib, smpai muka pun nk naik muak tgk chiken chop.

So dats why le tuan ku xdpt update blog 3 hari ni. and gambar kt putrajaya pun xsempat nk edit lagi, huhu


Tuanku kata...
Nyum, nyum... first time aku cerita pasal makanan. mesti dh terikut2 blog wani, haha

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
- Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari...
- Berenti sebelum kenyang

4 Response to "Pelahap kat Vistana..."

  1. wani ezryl * says:
    17 April 2008 10:04 PG

    ye ke ko berenti sebelum kenyang. bc list makanan tu pun dah menggiurkan ahaha [apakah pkataan yg sy gunakan ni??? wahaha] :PP

  2. Fenridal says:
    17 April 2008 10:54 PG

    Attention! See Please Here

  3. s|t| Fa3zaH says:
    17 April 2008 12:47 PTG

    bak kata uncle bd...
    ringkeh!!
    hahhaha...
    org nye gering makan nye okeh
    hahhahaha....

  4. eM-BerG says:
    17 April 2008 10:50 PTG

    pojadah la hg ni..
    amek lemak m ni sikit nak x?