Post ke-100

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.



View Larger Map

Tuan ku pegi jalan pasar harini... dgn bos aka partner dia..
carik adapter utk speaker creative inspire T7700 yg rosak...

for those yg xtahu jalan pasar tu tmpat pe..
jalan pasar merupakan syurga di kuala lumpur yg terletak di pudu untuk membeli-belah barang2 elektronik, cctv, speaker kete, hardware tools, serta spare-part2nya pada harga murah dan menawan, ditambah pula dengan pelbagai pilihan dan pelbagai kedai. btw, most barang adalah from china and xberjenama. so klu nk cari spare-part barang2, sinilah pilihan anda...

walaupun syurga brg elektronik, tp brg yg tuan ku cari xdpt..
sbb barang tu mmg rare. adapter 13.5V~6000mA. org2 kedai sume kate,
"aiyoo, ini xde ooo.. paling besar pun kita ada 5000 jer, ini susah punya mau dpt"...

wpun tuan ku pulang ngan tangan kosong, tp td beliau ternampak wireless door bell yg cm menarik utk dipasang di rumah beliau. harga pun rm28 jer. so next time mb dia angkat kot...


Tuanku kata...
- cis, susah gile nk dpt spare-part speaker creative...
- kalau korang ni jenis yg ske benda2 yg serabut n teknikal, mesti korang ske pg jalan pasar.
- heppi blogging 100th posts!

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
jaga barang2 korang ada dengan baik. jangan smpai rosak. klu xrosak, xyah la korang g abiskan duit kt jalan pasar :P

2 Response to "Post ke-100"

  1. wani ezryl * says:
    7 Mei 2008 1:59 PTG

    betul ke rumour yg kite dgr bhwsanya syorga gadget/brg elektrik/elektronik di pudu itu byk samseng2? sila jelaskan en blankqo :P

  2. BlankQo says:
    7 Mei 2008 2:09 PTG

    erm, kt situ ramai chinese...
    n tmpat jual brg2 cmni biasanya mmg ada ramai yg 'jaga'... cthnya cm petaling street, polis pun xbrani nk kaco..

    tp aku rasa klu ko xbuat kaco pape n xcari pasal, insyaallah xde pape.. diaorg nk niaga, bkn nk cari gaduh :)