I love rumors

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


sblm aku mula, aku nk definekan dat rumor xsama ngan mengumpat ok :)

tuan ku ske kan rumor. apple ialah salah satu company yg penuh dgn rumor, sbb diaorang terlalu secret ngan produk diaorg which most of the time produk diaorg best n disukai ramai. biasanya rumor apple akan dgr a month before the product release. dats why bila dihari kejadian org akan menumpukan perhatian kepada event apple utk mengetahui kebenaran rumors tersebut, atau utk menilai keteror-an diri meneka rumors tersebut.

lately, nikon plak start nk jd company yg ada rumors. xtau ar sengaja or xdisengajakan. rumors tentang akan kuar Nikon D700 kedengaran 2 minggu sblm diumumkan arini. 

wait wait wait.... apsl tuan ku suh aku cerita psl rumor plak arini??? ape kena mengenanya dgn dia???

Tuanku kata...
aku suh blog aku cite psl tajuk rumor sbb aku nk bagi korang sume satu rumor arini...

"SILVER"

... n bila smpai masanya aku akan bgtau detailnya. buat masa skang korang teka2 la apekah rumor aku itu.. lets comment N PLAY! hehe



pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
rumors bole buat salah satu topik sembang... so klu korang xreti sgt nk bersembang cm aku, korang boleh gunakan rumors utk di'goreng2'... sbb benda tu bkn fact pun lagi kan.. haha

15 Response to "I love rumors"

  1. eM-BerG says:
    1 Julai 2008 11:50 PTG

    hg silver surfer ker?
    hahahhaa

  2. ejoy trailblazr says:
    2 Julai 2008 9:52 PG

    waaaa.. aku mcm terpk sesuatu... cmon blankqo.. kuda besi kah? huhuhu

  3. wani ezryl * says:
    2 Julai 2008 9:55 PG

    ape tu kuda besi?? :P

    -cincin silver? WAHAHA
    -silver jubilee?
    -ko nk pakai silver gold dust kat muka? :P
    -nk beli iphone cover silver.. wee!!
    -beli kamera baru (apa kene-mengena dgn silver? :b)

    ape nih kasi hint sekeping je. mo hints plz! :b

    (kite pon nk buat rumor kat blog la camni.. ekeke)

  4. bZz says:
    2 Julai 2008 10:06 PG

    balik perak....Haahahahaha... tahu tahu... mesti balik perak naik bas lalu sg perak dan... ermmm

  5. BlankQo says:
    2 Julai 2008 11:18 PG

    emberg-->silver surfer = jauh tersasar. mesti menonton filem byk sangat :P
    ejoy-->kuda besi... almost2...:P
    wani-->banyak idea, mmg bole jd pencipta rumor yg baik :D
    bzz--->silver=perak, wahhh mmg kreatif..hehe

    nway, korang mmg kreatif... br bg satu word dh bole pk mcm2... ok, next hint is PREMIUM

  6. wani ezryl * says:
    2 Julai 2008 12:45 PTG

    byk weh yg silver & premium. apekah--

    ko nk beli sesuatukah? ahax

    keretakah?

    kereta berwarna silver edisi premium? ahax

  7. BlankQo says:
    2 Julai 2008 6:15 PTG

    nice try wani :)
    ada sape2 lagi nk mencuba??? :D

  8. wani ezryl * says:
    2 Julai 2008 11:02 PTG

    sy! sy! *angkat tgn, gila kuasa* :PP

    adakah ko memenangi something berwarna silver drp cabutan sijil simpanan premium BSN? heh he >:]

  9. BpK AyAM zainal says:
    3 Julai 2008 12:34 PG

    aku tau...silver adalah warna tema majlis perkahwinan farid n ina...kakkaa...leh buat ke? xmahal ke? tp blanko leh buat nyer. aku yakin n saya kungci jawapan sy(gaya peserta jgn lupa lirik!)

  10. eM-BerG says:
    3 Julai 2008 1:40 PG

    hg nak beli rapidshare premium account ke..
    haha.. xde kena mengena lagi...
    premium ekk...
    hg nak beli saham Premium-Cola ker?
    sebuah syarikat cola dr german menurut wikipedia(rujuk http://en.wikipedia.org/wiki/Premium-cola untuk maklumat lanjut)

  11. kaizenDaGreat says:
    3 Julai 2008 8:03 PG

    aku pun nak teka!! (sambil tolak wani yg gile kuasa ;p) silver & premium...
    ko nak lamar awek ko dengan cincin silver bertahta kan berlian premium... (boleh ke?)
    ;p

  12. BlankQo says:
    3 Julai 2008 10:10 PG

    wani-->aku rasa ko layak memenangi sijil simpanan premium bernilai RM10 kerana byk memberi cadangan, ahax

    zainal-->angkat tangan cukup jenal, xpayah kunci jawapan :P

    emberg-->ada ke air cola kaler silver??? or adakah ia pernah memenangi anugerah silver dari wwf?

    kaizen-->xperlu tolak wani utk menjawab, dia tu mama blog tau! hehe..

    jawapannya, selepas pesanan penaja... :D

  13. ch|nan Says:
    3 Julai 2008 11:19 PG

    silver??premium??adakah pesona kaler silver bagi spesifikasi premium??(ada ker spec cam2????)...gua rsa lu nk bli produk aple utk kaler silver la kot..atau pn produk yg memenangi silver trusted brand oleh readers digest...

  14. ejoy trailblazr says:
    3 Julai 2008 5:04 PTG

    waaaa.. almost betul ni eh.. haha..
    aku pun nk gile kuase cam mama bog->wani la.. huhu
    kuda silver premium la nih..

    ch|nan-> pesona rasenya bukan la..
    The new Proton Persona comes in 5 variants:
    * 1.6 Base Line Model - 2 variants (AT and MT).
    * 1.6 Medium Line Model - 2 variants (AT and MT).
    * 1.6 High Line Model – (Only available in AT).

    -Mercedes-Benz is celebrating the 10th birthday of its successful M-Class, the top-selling PREMIUM SUV with 850,000 units to its name.

    -Nissan GT-R (Grade PREMIUM EDITION)

    *ish, menariknya.. rumours ni betul2 mendapat sambutan ni.. huhu :D

  15. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:09 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問