lama gile xrasa bebas...

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


after a week, br tuan ku update aku balik...
hari ni tuan ku rasa BEBAS gilaaa....
"dh bertahun lamanya xrasa sebebas ni" -kata tuanku
skrang ni br la tuan ada masa nk layan movie, tgk drama jepun...
kalau x jangan harap le..

unfortunately, internet kt umah tuan ku tgh down...
biasa ar, screamyx!
(tuan ku br xbayar sebulan jer, dh kena potong... cis cis cis...)
sbtu aritu tuan ku dh pegi report..
penat jer tuan ku pegi carik TMpoint kt Kajang,
rupanya kt dpn komuter Serdang pun ada gak..
bila dh smpai TMpoint, tuan ku pg la kt kaunter pertanyaan..
cust service tu pun kata: "Awak amik phone kt sblh ni, dial 100"..
cissss, serupa x payah bukak TMpoint... baik letak public phone jer :P
actually, boleh kol jer 100 tu dari umah..
tapi sbb line umah tuan ku pun prob gak, tu yg kena gi tmpoint tu...
akak dlm tipon tu kata, akan diselesaikan dlm tmpoh 24jam...
tp sbb smalam ahad n xsetel lagi.. so tuan ku rasa 24jam waktu bekerja kot...
hmmm... borink teramat xde internet ni...
once ko dh de 24hour internet line, bila xde korang akan rasa dunia ini seolah2 tidak berputar...

...
...
...

dan xde xtiviti :(


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
bayar lah bil utiliti anda konsisten setiap bulan... sbb once korang dh tangguh, tabiat tu akan berterusan... ia spt anai2, lambat laun hancurlah hidupmu.. (cm amik lirik lagu papa rock jer :P)