masa vs duit


Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


dh lama xtgk tuan ku cmni.. slalu malas gile. tp mggu ni tuan ku rajin sungguh n dipenuhi dengan pelbagai aktiviti yg menyihatkan :) -actually one of azam dia gak ar

bisnes tuan ku run well this week, Alhamdulillah. bkn in term of money n capital ar. tp in term of business relation, opportunity n research. minggu ni tuan ku berkejar ke sana ke mari pg meeting n buat keje. ada gak ke sana kemari sbb settle kan hubungan dia ngan upm yg blum selesai 100%. tu ar yg best nya buat bisnes, time pleasure.

yg xbestnya? duit xde dlm poket tuan ku skang ni! projek2 sume br nk mula, mana nk dpt income. klu keje, mesti dh kayer rayer skang. tuan ku tanya mmber dia yg dh dpt keje, perghh, gaji 2550 tu... sabar je la.. mggu lps ada gak tuan ku g follow kwn2 dia pg interview. saje bjalan, bg sokongan kt kwn2.. jmpa kwn2... maklumla, ssh nk jmpa pasni

so bg sesapa yg berhajat utk tuan ku blanje, lupakan saje lah skang ni. klu tuan ku dpt income cpt2 la suh dia blanje sbb dia simpan duit dia dlm bank. tp biasanya tuan ku xbgtau aku pun dia dh dpt income, haha

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
simpan duit time kayer.. beringat masa kayer utk menyimpan di bank yg berhampiran... tp ada duit jgn kedekut. ada duit xde masa nk spent pun xbest gak, huhu

1 Response to "masa vs duit"

  1. CresceNet Says:
    10 Januari 2008 6:50 PG

    Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.