Motorola SM56 Modem

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


selamat tahun baru. sume org nk cite psl azam. tapi aku xnk cite psl azam, borink ar klu sume blog cite psl azam jer kan.

brape lama dah anda xconnect internet guna modem? tuan ku berasa sangat syahdu mendengar bunyi modem, ketika connect internet kt umah makcik beliau di kota tinggi minggu lps setelah hampir 7 tahun rasanya xmendengar bunyi connection modem. kalau dulu tuan ku connect pg 1515, tp kali ni tuan ku connect 1315. Tuan ku pun xtau tu connection TMNet ke bukan, tapi username ngan password xpayah dimasukkan.

Masa tuan ku connect tu dia guna laptop dia. So xde masalah ar. Makcik tuan ku suruh tuan ku repair pc kt umah dia. Katanya xleh connect internet. Lps wusha2 skit, driver modem pc tu ada problem. Modem tu guna chipset Motorola SM56, sama ngan pc modem tuan ku suatu masa dulu. Oleh sbb org dh xpakai modem sgt, so susah gile nk dptkan driver modem ni. padahal dulu tuan ku ada simpan. xpsl2 kena carik balik satu internet, tu pun nasib baik umah tuan ku guna streamyx.. laju ar gak walau pun org kata guna streamyx ni ibarat scream-mix.

so finally jumpa la driver tu kt sini setelah berjam buang masa. Kt situ ada version baru, tp xleh pakai ngan modem tu. so kena guna gak version yg lama.

Actually tuan ku tulis post ni hanya sbb nk simpan link modem motorola tu je... mana tau kot2 tuan ku or ada sape2 lain yg memerlukan, leh click jer dari situ. tp klu link tu mampus satu hari nanti xtau ler...

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
kadang2 perlu gak simpan brg2 yg xguna sgt. takut diperlukan satu hari nnti. tp kdg2 jadi menyemak pun ada bila byk sgt. atau dlm 10 tahun baru sekali korang guna balik. so nk simpan ke x barang tu??? renung2kan, dan selamat beramal!