Latitude 1°33'33.35"N, Logitude 103°38'23.53"E


View Larger Map

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


awal pagi td, tuan ku jemput awek dia kt sentral. br smpai dari kelantan. then petang td, tuan ku hantar awek dia ke pudu utk pegi johor bahru. the good old days are now kept safe in memories. it will be years before the good days return. awek tuan ku kini dlm perjalanan ke jb, jadi research assistant kt UTM skudai.

skrang tuan ku pun xtau apa perasaan dia sendiri. tuan ku jarang sekali berada jauh dgn awek beliau. masa kt UPM, satu kos diploma and still satu fac masa degree. sekarang, awek tuan ku nun jauh di selatan, negeri kelahiran tuan ku. tp sebaliknya tuan ku pun xde kt sana. lagi pun, awek tuan ku xde sedara kt sana n risau gak sbb tuan ku pun xleh jaga dia skrang. mmg tuan ku hepi awek beliau dpt jd RA, lbh2 lagi research tu ada relate dgn majoring dia amik. mmg tuan ku pun galakkan dia pegi sbb peluang cmni belum tentu dtg lagi. kalau ada rezeki, siap dpt tajaan utk smbung master lagi.

skrang tuan ku jd xtau gak perlu or x utk beli kete, sbb awek tuan ku pun dh jauh dgn beliau. duit down payment nk guna buat pe? silap haribulan mmg tuan ku angkat je lense baru utk kamera dia, mmg tuan ku dh lama mengidam dah... xpun buat beli umah, or laptop baru, or iphone... perghh.. duit cam berjuta plak nk beli semua :P

pape pun, insyaallah awek tuan ku akan berjaya. bg la awek tuan ku bebas skit and terbuka minda, asyik kena kongkong tuan ku jer. dia pun nk pasang kekasih gelap gak :P


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
- orang kate bila hijrah ni, murah rezeki
- duit yg ada, jangan lah dibazirkan. laburkan lah utk masa depan
- latitud ngan latitud kt atas tu ialah lokasi UTM


Updated 4Jan: masa on the way g jb smlm, awek tuan ku dpt kol utk interview keje kt kl. bila dh smpai jb, dpt kol plak dr senior awek tuan ku, mnawarkan RA n master bidang network kt UM... bla dh wt keputusan g jb, byk plak tawaran. masa lum pg, tu je la tawaran yg ada... btul la, org berhijrah ni murah rezeki

9 Response to "Latitude 1°33'33.35"N, Logitude 103°38'23.53"E"

  1. wani ezryl * says:
    4 Januari 2008 12:26 PTG

    hijrah itu perjuangannnnn~
    hijrah itu persaudaraannn~
    *nyanyi lagu hijrah* :D

    xpe, teknologi ada untuk menghubungkan kalian berdua. sukses sukses! ;]

  2. BlankQo | Farid says:
    4 Januari 2008 7:14 PTG

    tu ar...
    tp tawaran kt UM tu nk dua org.
    bkn stakat nk amik eiyna jd RA,
    tawaran tu nk aku jadi RA gak kt sana...

    *aku rasa otak aku ni dh tepu utk belajar lagi skang ni, kuikuikui

  3. bZz says:
    4 Januari 2008 8:04 PTG

    banjiro banjiro rumah kita sudah naik airrrr oooooo

    banjiro banjiro rumah kita sudah naik airrrr oooooo....

    Ehh... ada kene mengena ke?

  4. s|t| Fa3zaH says:
    5 Januari 2008 12:49 PG

    best siot....
    da ade permission nak amik kekasih gelap...
    hahahha....

  5. BlankQo | Farid says:
    5 Januari 2008 12:56 PG

    haha,
    tetiba rasa menyesal pulak membenarkan :P

  6. s|t| Fa3zaH says:
    5 Januari 2008 6:44 PTG

    nyesal kemudian ari tak berguna..hahah...asal?dia dah dpt kekasih gelap?hahahha....

  7. BlankQo | Farid says:
    5 Januari 2008 7:24 PTG

    blom lagi... dia pun setia mcm saya gak..
    sbb tu sy berani membenarkan
    hehe.. (bkn main perasan lagi :P)

  8. s|t| Fa3zaH says:
    6 Januari 2008 11:55 PG

    ohh..iye ke....
    setia.....
    bagus la....
    hehe...

  9. ch|nan Says:
    15 Januari 2008 5:13 PTG

    sabo jer la korg nih...!!!!