Arggh... wat the heck!!!


Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


tuan ku br dpt msg dr awek beliau, tp xde kredit utk reply. so utk melayan rindu, so tuan ku pun pegi la ke www.maybank2u.com.my spt biasa utk topup. slalu gak tuan ku topup sini sbb susah nk g kedai. tanpa rasa ragu2 dan bersalah tuan ku pun pegi la click online prepaid, pilih maxis, pilih nilai amount kredit, request TAC code, masukkan TAC code, tekan next, dpt kod topup dan terus topup...

tetetttt... tetettt... topup berjaya!

yes!

baki kredit RM105.96

wattttttttttt!!!!!!

mana dtg seratus inggit??

lantas trus berlari ke laptop beliau...

tahniah, tuan ku br sahaja menopup sbyk RM100 secara xsengaja. gile ke apa... mana penah tuan ku abiskan RM100 utk kredit hp... paling byk pun RM30. tidaakkkkk, xsanggup menerima hakikat RM100 baru sahaja hilang sekelip mata!!! ni sume gara2 sistem maybank2u sort susunan amount kredit xikut nilai duit... "argggghhhhh, tensionnya...!! xbelajar HCI (Human Computer Interaction - subjek sem 3) ke??? aku pun blaja IT jugak la.. aku pun buat sistem gak arr.. tp xde la bod*h cmni... (geram plak rasa!)"


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
kepada pekerja maybank HQ, minta bantuan klu leh minta tlg bgtau sesapa yg patut utk betulkan la susunan amount tu... aku tau ar korang nk untung, tp jangan ar buat aku cmni...aku ni bkn kaya sangat nk topup RM100... waaaaaa :((

4 Response to "Arggh... wat the heck!!!"

  1. wani ezryl * says:
    10 Februari 2008 11:50 PTG

    maknanya ko tersilap tgk amount la ni? ahaha smlah kes kite terbeli ribena epal, padahal asal2 nk beli ribena biasa. ni semua slh packaging!! *xpsl2 crite psl benda xberkaitan* :P

    tp bagus la ada maybank2u ni, xyah gi post office byr bil. jimat minyak. lol.

  2. bZz says:
    11 Februari 2008 5:49 PTG

    "Sila periksa baki dan wang anda sebelum meninggalkan kaunter" - Tanda kat depan kaunter bank...

    Alah... kire itu langkah penjimatan utk 3 bulan la tu... Senang sket nak gayut... :P Hahahaha

  3. ajai says:
    14 Februari 2008 5:56 PTG

    hehehe...ok la tu..xyah nk topup2 lagi da pasni..hehe..ble system tnya byk2 kali, ade org kata annoy tp ble jadi cmni..pengajaran tu.. ;-p

    tak silap aku maybank2u ade gak tny 2 kali kot b4 comfirm..tu la jgn gelojoh.. ;-p

  4. BlankQo | Farid says:
    14 Februari 2008 6:20 PTG

    kalau beli topup xde confirmation box.. dia trus bg ko kod once ko tekan next