membeli belah

Shoes

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


tuan ku jarang berhabis duit utk shopping...
maksud aku shopping yg melibatkan dressing...
lebey2 lagi di zaman yg xberapa nk berduit ni, lagi la beliau jarang berbuat demikian...

window shopping, kadang2...
tp kalau window shopping menggunakan microsoft windows, tu slalu gak ar,
itu pun benda2 melibatkan kamera, apple product. dressing, xpernah rasanya

skang ni dh jadi mslh... semua benda berkenaan dgn penampilan diri perlu dibeli...
kasut jln2 tuan ku dh koyak kedua2 pasang... nnti nk grad mesti kena beli lagi satu kasut hitam.
seluar jeans tuan ku pun koyak gak. yg xboleh blah tu, koyak atas lutut. kira dh jadi mat rock la gak kan.
nk dijadikan cite, deadorant and minyak rambut pun abis skali...
baju2 tuan ku pun dh lusuh nk kena ganti baru...

mak aih, byknya nk kena pakai duit!!!..
bila nk boleh kawin camni????


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
ntah la.. aku pun xtau.. nk kata "sila menabung", aku pun menabung gak masa kecik... dua posen hari2, tp still mengalami mslh yg sama. oohh ye.. ada satu nasihat, utk org perempuan: jangan la mintak hantaran mahal2.. xlarat kak oiiii. jadi andartu nanti korang :P

6 Response to "membeli belah"

  1. wani ezryl * says:
    28 Februari 2008 10:35 PG

    sekali la, kite nye cologne nk abes gak. masuk buku 3-5 ek. hahaa :P

  2. s|t| Fa3zaH says:
    5 Mac 2008 7:05 PTG

    eh..grad bile???

  3. BlankQo says:
    5 Mac 2008 10:13 PTG
    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
  4. BlankQo says:
    5 Mac 2008 10:13 PTG

    grad lama dh..
    bulan bape ek? lupa plak aku.. huhu
    ada ar kot 3-4bulan
    konvo bulan seploh

  5. s|t| Fa3zaH says:
    6 Mac 2008 5:16 PTG

    ooo...
    nasib tak sama....
    hehe..

  6. ch|nan Says:
    7 Mac 2008 12:21 PTG

    kedai kasut kulit yg murah dh gua tunjuk kn???nnt gua pn nk bli kasut kt c2 gak...mayb tgu gaji bln nih kot...ada berani???