Tindakan berani mati

awek aku mesti suh tukar klu dia tau aku letak gmbar ni :P

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


tuan ku br je smpai umah pg td. penat tul sbb xsmpat rehat spanjang kt kelantan. kalau nk cite ape yg berlaku, mmg xkan abis sbb ianya satu pengalaman yg xsama ngan pengalaman lain. bak kata family tuan ku, ianya "tindakan berani mati" (sekarang aku tau cmna Ahmed rasa :P tp xpe, dia orang arab, huhu). tuan ku kata kalau korang nk tau cmna rasa, korang kena test ar sendiri :)

ada yg best, ada yg kurang best, semua benda ko buat org nilai. kalau ko xbuat pape pun orang nilai jugak. nk tlg buat keje salah, xtolong pun salah. ada masa ko xsmpat dilayan sbb semua bz, so ko kena tunjukkan ko boleh diharap n boleh berdikari. tp nasihat yg paling tepat, spt ckp member tuan ku, "just be ur self". sbb ko pun nk org terima ko as diri ko, baik buruk ko.

cm tuan ku, beliau cuba kurangkan komunikasi ngan org2 kampung n yg xkenal. bkn pe, tuan ku xnk buat family awek dia serba salah bila orang tanya siapa aku, faham2 je la org kampung cmna. lagipun bila org sana ckp dlm bahasa dia n ko reply dgn bahasa luar, rasa cm kurang ajar pun ada :P

cuma yg agak tuan ku regret skit sbb memula smpai tu condition tuan ku xbrape sihat (duk dlm bas 9jam, pening kepala. should be 7jam je). so byk action yg xdpt perform well. mkn pun jd xlalu sbb perut penuh angin. pape pun tuan ku nk ucapkan time kasih byk2 kt family awek tuan ku sbb layan dia ngan baik. mkn minum pun ditanggung. itu blum kira tmpat tggal+kos penginapan, elektrik air dan masa yg diluangkan lg.

Kalau pengalaman ini boleh di ceritakan dalam bentuk karangan, sudah pastinya tajuk karangan tersebut ialah "Pengalaman yg xmungkin dapat aku lupakan..." :)


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
Aku masih ingat lagi member aku Ben ckp masa aku Diploma dulu, "buat la perkara yg ko percaya tindakan ko tu betul, and jangan pedulikan apa orang lain kata". Thanks Ben, ur words means a lot.

Lagi satu nk tujukan lagu, just to inspire people who dun have confident in him/herself, just like me long time ago:"Joey McIntyre, Stay The Same"

3 Response to "Tindakan berani mati"

  1. wani ezryl * says:
    10 Februari 2008 11:54 PTG

    bagus2 je si ben tu kasi nasihat.. ahax. alah jgn risau, blankqo. ko ok je, seorang yg berbudipekerti lg berjiwa murni. mesti 1 kg tu syg kat ko.. hehe.

    btw, lagu stay the same tu adalah lagu yg kite berangan nk nyanyi kalau masuk american idol satu hari nnti.. wahaha :P

  2. BlankQo | Farid says:
    11 Februari 2008 12:30 PG

    berbudi pekerti lg berjiwa murni???
    pergh.. tu satu penghargaan lagi tinggi dari grammy award ke 50 yg akan berlangsung beberapa jam lagi!!!

    xpe wani, ko nyanyi lagu pape pun masa kt american idol mesti diaorang terima ko punya... sbb ko pun berbudi pekerti lg berjiwa murni :P

  3. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:16 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問