I need a break!

bestnya klu dpt bercuti dan lupakan segala kerja

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


skang ni tuan ku tgh xtau nk buat apa sbb byk sgt yg perlu dibuat
  • kerja rumah byk perlu dibuat: melipat baju, membersihkan dapur, mencuci toilet, mengemas ruang tamu
  • kerja ofis pun byk jugak: editing gambar, branding & marketing & financing, sorting files dlm laptop, dan pelbagai lagi managerial punya keje
at the same time, terlalu byk yg ingin difikirkan utk masa dpn
  • company
  • future-life & living (rumah, kereta)
  • family & friends
  • kewangan (pelaburan & perbelanjaan)
  • persediaan 'di sana' nnti
byk bekerja, xsmpat fikir. byk fikir xsmpat kerja. tetiba terfikir, kan best klu kita fikir jer then ada org yg tlg buat. so kita ada byk masa utk berfikir. sbb tuan ku seorang yg malas, so dia nk fikir je sepanjang masa n org lain yg buat keje.

well, it end up with tuan ku xbuat sume tu but menulis blog. sbb dengan menulis blog tuan ku boleh berfikir sambil berkerja...


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
byk sgt kerja nk kena buat. so aku amik sedikit masa utk mengenalpasti kerja2 aku kena buat. after dh identify kerja2 tu, then categorize kan kerja2 tersebut dgn which is 'present-tense' which is 'future-tense'. bila dh tgk ada byk keje2 cmni, rasa malas plak nk buat... berangan lagi best. i'm gonna regret this day for doing nothing, huhu

Kalau pun boleh kita berhentikan masa, adakah kita akan selesaikan semua kerja2? Demi masa sesungguhnya manusia kerugian...

2 Response to "I need a break!"

  1. wani ezryl * says:
    20 Mac 2008 7:44 PTG

    haha kalau terasa mls & nk tk a break sehari xde slh. ^^

  2. BlankQo says:
    20 Mac 2008 8:31 PTG

    klu nk break lebih sehari leh x :P