Creative Exposed


Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


CREATIVE EXPOSED
Yup, that's the name,
that's tuan ku and his friend, faizal photography company's name.
While the brand name is still the same, UntitledTeam.

Well, blum lengkap sehari penuh, dh kedengaran kata2 yg xsdap didengar,
"Dia tu kan photographer je, bkn engineer. gaji pun ntah seberapa"...
right, right... tuan ku mmg photographer jer, mmg bkn engineer, mmg gaji pun xtentu.
harapkan gaji company lagi satu pun seciput jer...
"Xpe, aku akan belajar kerja bkn sbb duit so aku xkan rasa tamak"

bila kita blum berjaya, sume org pandang rendah kt kita...
ntah brape percent jer yg percaya n sokong cita2 n impian kita...
pada tuan aku, itu sume dugaan. klu xde dugaan cmni, apa kita nk cerita kt org bila kita dh berjaya,
Edison & Einstein pun org kata dia gila bfore diaorg berjaya.
"Xpe, inilah yg akan membakar semangat aku utk trus berusaha & berjaya"

Lagipun status photographer mmg dipandang rendah kt Malaysia,
klu korang pg Amerika ke, sure org kagum ngan keje as photographer.
"Xpe, aku akan ubah persepsi tu suatu hari nanti"

Papepun, tuan ku percaya ngan diri beliau,
Dan berusaha mencapai cita2 n matlamat beliau,
"Xpe, korang tunggu aku berjaya satu hari nanti!"


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
korang nk dengar ke kata2 org yg xtau lagi betul ke salah??? mana korang lebih suke, gagal kerana mencuba, atau xmencuba langsung??

*Luckily I have few person who understand me, give me the support, and let me grab my opportunity towards my ambition. Thanks alot!

7 Response to "Creative Exposed"

  1. eM-BerG says:
    19 Mac 2008 12:56 PG

    idop photographer....
    selagi photographer xleh kaco isu deb rasanya leh jer berjaya walaupun org pandang remeh =P
    nway... mamat dlm gambo sebelah hg ni den ponah jumpo dio...
    masa hg 1st beli sb-600...
    dia laa yang tukang bawak bateri...
    tol x?

  2. BlankQo says:
    19 Mac 2008 1:08 PG

    yer btul...
    tepat sekali, masa hang dtg bilik den kan??
    loni dia dh de d80 bserta kit lense...

    *apada campoq bahasa penang, nogori ngan klate

  3. eM-BerG says:
    19 Mac 2008 12:08 PTG

    org kata variasi tue leh jd interesting...
    hehe... dia ker rakan kongsi hg?
    then leh x den jd photographer sambilan?
    den amek range 70-300 leh?

  4. wani ezryl * says:
    19 Mac 2008 1:58 PTG

    sape pulak la yg pndg rendah kat photographers tu. bukankah photographers semuanya dirank sbg kreatif & hot? ahaha

  5. BlankQo says:
    19 Mac 2008 7:17 PTG

    emberg -> dia la partner gue. jd photographer sambilan? you're hired! (senangnya interview :P)

    ezryl-> besa org2 kg ar pandang rendah kt photographer. sedih aku, huhu

  6. wani ezryl * says:
    20 Mac 2008 7:47 PTG

    ko kasi flash sket kat diorg biar rabun mata.. hahaha *jhtnya niatku oh ohh tidakk hahaha* :P apapun kite xdpt satisfykn hati semua pihak. alangkan diri sendiri pun xtersatisfy, apatah lg org len yg byk demand tu.. haha.
    ::)

  7. BlankQo says:
    20 Mac 2008 8:32 PTG

    flash? haha, aku dh bersara la dr buat flash, sbb aku tau there are many people yg tersangat terrer n kreatif utk buat flash. so aku tarik diri ;)