Menang Cek RM17000.00

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


"Congratulation ! Sim Card Anda Telah berjaya Memenangi BONUS
Cek Bertuah RM 17,000.00 Dari PETRONAS Sila Call di Talian 006281318308737
Terima Kasih"

Wah, adakah nasib tuan ku telah berubah pada jam 9:57:13am sebentar tadi.
"Hmm, biar tul.. cam xleh percaya je..." bisik tuan ku dlm hati.
Kebetulan masa tu tuan ku tgh dpn komputer, trus jer search kt encik google: "Bonus cek bertuah petronas". Result yg kuar ntah pape... bukak website petronas, xleh bukak plak.

pastu tuan ku pun search no tipon tersebut. 2 result kuar dr satu website ITTutor.
bukak site tu and baca. confirm scam. nombor indon. apa kena mengena org indon ngan petronas plak ni.. ceh.

huhu, mane leh tetiba je menang, masuk pertandingan pun xpenah. Dulu emak tuan ku pun penah dpt gak, ntah baper ribu ntah dr maxis. dia suh tuan ku cek kt website maxis, tp xde. ternyata scam gak..


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
jangan mudah percaya ngan scam2 cmni. bkn mudah nk dpt duit byk. Allah pun kata kena berusaha. so kpd pembaca2 semua, jangan mudah terpedaya n overexcited kay! ;)

1 Response to "Menang Cek RM17000.00"

  1. wani ezryl * says:
    16 Mac 2008 10:26 PTG

    wahh jgn percaya bende2 ni semua. da kuar paper da psl scam petronas tipu ni. tu xmasuk lg loteri2 yg kite dah menangi kat europe tu.. kah3 :P