TAG: Superhero In You

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


Wani Ezryl telah menge'tag' tuan ku kerana beliau percaya tuan ku ialah seorang superhero disebalik speknya. Ya, yg sebenarnya beliau mmg superhero! superhero dlm mimpi, dan ini ciri2nya:


1- Apa superpower idaman anda? Choose only one.
Erm, kalau ikut ati nk jadi yg invisible sbb blh buat jahat :P tp sbb sume superhero buat baik, so kena la pilih yg lain. So aku nk jadi superhero yg boleh berada dimana2 tempat dgn sekelip mata sahaja sbb boleh pegi melancong kt Italy tanpa naik kapal terbang :P

2- Siapa superhero/watak yang mempengaruhi pilihan itu?
Klu nk diikutkan rasanya Goku Dragon Ball je ada kuasa tu, dipanggil "Gerakan Sejenak". Best oo ada kuasa ni!

3- Kenapa superpower yang itu?
supaya boleh membantu org dgn cpt, disamping melarikan diri dr musuh dgn cpt, hehe. Maklumla, aku bkn ada kuasa kebal seperti superman. Err, dgn wartawan pun aku kena lari gak ke??? klu aku xnk lari leh x? nk interprem masuk paper hari2 biar famous n digilai gadis2 metropolitan :P

4- Apakah kelemahan kamu? We're never b perfect right?
Kelemahan ape ek yg aku nk... aku xleh gunakan kuasa tersebut bila nmpak pengawas sekolah, boleh x???

5- Apakah nama superhero kamu?
Anywhereman, sbb bole ada kt mana2 sekelip mata.

6- Motto superhero kamu pula?
Kawasaki atau Ajinamotto xleh eh? ooo... Klu cmtu motto saya ialah "Kalau ada sumur di ladang boleh hamba menumpang mandi kalau ada umur yg panjang boleh kita berjumpa lagi" (Perlu disebut setiap kali selesai menyelamatkan org)

7- Soalan tambahan (aku cipta sendiri): Kostum & senjata rasmi yg perlu pakai semasa hendak menyelamatkan orang.
Pakai mantel spt superman. Pakai tie merah n kasut hitam spt pengawas sekolah. Seluar dalam kt dalam (of course la, org gila je pakai seluar dalam kt luar :D). Berambut pendek. Senjata rasmi aku ialah Pen, iaitu senjata mahasiswa, haha. 

*Wani, tlg lukiskan watak hero aku ni, :P

Updated: pic courtesy by wani

Btw, 7 soalan ni aku kena tag kan kt org lain gak supaya tradisinya diteruskan dan tidak akan berakhir. So aku tujukan perbuatan lagho ini kepada:
- Emberg, sbb beliau ialah seorang alien di korea
- Akmal, sbb... xde sebarang sebab
- Faezah, sbb dia suke ngan benda2 cmni :P
- dan readers2 blog ni yg lain (kalau rajin) spt bzz, ahmad vtsb, faizal ajai dan raziems

3 Response to "TAG: Superhero In You"

  1. Gardagami says:
    24 Mac 2008 2:32 PG

    See here or here

  2. wani ezryl * says:
    24 Mac 2008 11:46 PG

    anywhereman, motto ko sgt hebatlah!! ahaha.

    kite da dpt membayangkan rupabentuk superhero ko tu, nnti kite lukis tp buruk2 je la ahax.

    ::)

  3. s|t| Fa3zaH says:
    26 Mac 2008 3:20 PTG

    oh...saya suke bende2 ni ke??
    huhu....
    tp skrg dah ade penyakit kemalasan la...
    huhu...
    nnt la klu ade masa...