Kahwin di sana sini

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


sabtu ahad lps tuan ku blk kg kt batu pahat, johor,

xde yg dpt dibantu tuan ku sgt, but hadir utk menghormati n menceriakan nenek beliau.
pas tu tuan ku pegi umah atuk molek (tuan ku panggil nenek dia 'atuk') dia lagi satu kt muar.

cite psl perkahwinan semakin byk bergema ke lubang telinga,
ye la, abg tuan ku n cousin dia, Ing nk kawin bulan 5 ni. so mcm2 cerita dgr.
masa kt batu pahat pun smpat pg kluang jmpa bakal bapa & mak mertua abg tuan ku.
smpat gak amik gmbar abg tuan ku n tunang dia pg fitting.

masa kt muor, family uncle Karim pun ada, saje dtg nk jmpa n singgah atuk molek . antara dialog2 menarik utk dishare;

Kt ruang tamu
Yanti: Wit, bila awak nk kahwin?
Tuan ku: Bila smpai masa, kahwin le...
Yanti: Huhu, biasa org kata bila smpai seru. Dlm 2 tahun ni kan? Ayah suh kita kahwin 2 tahun lagi. So awak kena cpt2 la skit yer...
Tuan ku: Klu ada duit boleh le nk kahwin...
Yanti: Bkn main lagi kita tggu awak, Ping pun xkawin lagi, hehe

Kt dapur
Atuk Molek: Wit, nanti masa kahwin Ing kt sini jmput la Ina datang sekali
Tuan ku: Insyaallah
Emak tuan ku: Suruh la Ina jadi MC majlis skali, dia biasa kan jadi MC majlis?
Tuan ku: Biasa la jugak, jadi MC kahwin pun penah gak. tp tentatif kena la bgtau awal2. speaker, mic, aplifier dll tu ada ke?
Atuk Molek: Nanti hari tu ada atuk panggil ghazal, atuk leh tanya2kan. Pak long nk buat karaoke tp atuk xnak la, nnti apa plak org kampung kata.
Tuan ku: Erm, nnti confirm la balik


Tuanku kata...
aku xnk cite psl bila aku nk kahwin. bg setel abg n cousin aku dulu. hujung tahun ni pun lg sorang cousin, Kak Long nk kawin. pastu, tinggal Ping je lagi sorang. Ping, bila ping? tggu smpai seru jugak ke :P

*Gmbar putrajaya dh abis upload. See here

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
Kahwin? sebutnya senang jer, sepatah perkataan. Tanggungjawabnya, sgt2 la besar. Jadi suami yg responsible satu perkara, jd menantu yg responsible seperkara lagi. Tp org kata klu difikir2 sangat, mmg ko xkan kawin

4 Response to "Kahwin di sana sini"

  1. s|t| Fa3zaH says:
    20 April 2008 11:41 PTG

    kawen...
    topik ni tak habis2...
    selagi tak habis 2 org tu....
    tp rasa nye lepas 2org tu mesti akan bersambung2 bab kawen ni....
    org akan tgk awit dulu la...
    dgn ping....

    adeh...dah tua rupe nye masing2....

  2. BlankQo says:
    21 April 2008 12:04 PG

    4 big bro?? huhu

  3. wani ezryl * says:
    21 April 2008 5:20 PTG

    musim keluarga besar blankqo berkahwin.. lolx

  4. ch|nan Says:
    23 April 2008 12:23 PTG

    huhuhuu...gua ngan ing kira starter la eh???hmm...kna la wat listing who's next!!!