Pemandu PEH47, you're fired!

Pemandu PEH47 yg dipecat

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


Pernah nmpak pemandu F1 kena pecat? ha'ah, cmtu la lebey kurang
huhu, xde.. that's just a gimmick...:P

Pemilik kenderaan PEH47, sebuah kenderaan pacuan 2 roda Proton Iswara edaran EON, telah menuju ke Penang smalam menaiki Nissan Serena PEV48 demi mengambil KIA Spectra Novus PGM848 milik bapanya. PEH47 telah dipaksa terpaksa ditinggalkan di Senawang kerana nk pergi penang direct dr pahang (sila rujuk post sblm ini). Maka adiknya yg 'sangat berpengalaman' dlm kancah per'motor'an ini dengan rela hati memvolunteer kan diri membawa PEH47 kembali ke KL dengan selamat!

Pintu pagar telah dibuka. Jam menunjukkan 7:15PM. Mujurlah kereta dh diparking bontot. Meter minyak menunjukkan full (wuhuuuuuu! :P). lmpu dipasang. alamak mana plak kunci gear? head radio plak sorok kt mana?

Setelah semua ready,
tekan kelaj (xtau cmna nk eja),
masuk gear,
turun handbrake...
...
...
...
puff ...
mati spt yg dijangkakan.. haha!
dh 6 tahun rasanya tuan ku xbwk kete sepenuh masa...
Akhirnya bergerak gak kete tu after 3-4 kali try :D

Dengan kelajuan 180KM/jam (klu bercerita, kena kencang :P), mencilok ke kiri, mencilok ke kanan... akhirnya masuk hentian seremban nk solat. parking full, so kena solat kt tmpat lain (padahal klu ada pun xtau lagi nk masuk x sbb lum praktis parking :P)

akhirnya pd jam 8:20 br la dpt berenti kt surau, itu pun dh smpai tanming jaya, balakong. mlm tu dpt la bwk jenal n ejoy g makan kt blakang mines, n arini dpt bwk diaorang n fizi makan kt padang. papepun minggu ni kena praktis byk kali, sementara PGM848 masih ada smpai awal bulan dpn.


Tuanku kata...
Minyak kete nnti la gua ganti ek... masa pulangkan balik kete lu :P

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
Korang reti bawak kete kan pas amik lesen? jgn ngada2 xbwk kete pastu!

8 Response to "Pemandu PEH47, you're fired!"

  1. bZz says:
    19 Mei 2008 4:13 PTG

    sib baik tak kene highbeam... Hahahaha...

    Abg dari seremban ke kl dlm masa.... tak smpi 30 min...

  2. BlankQo says:
    19 Mei 2008 4:19 PTG

    xsmpai 30min?
    itu baru betul 180KM/j, haha

  3. ch|nan (owner PEH47) Says:
    19 Mei 2008 9:03 PTG

    dh kena fired ker??errrkkk....gua rsa lu kna tnya owner asal PEH47 2 laa...

  4. wani ezryl * says:
    20 Mei 2008 8:17 PG

    180?! lolx biar btol ko :PP
    da la ajak fizi mkn padang semua. bile ntah nk ajak kite+mazia+alin. :P

  5. s|t| Fa3zaH says:
    20 Mei 2008 1:20 PTG

    haha..
    rupe paras PEH47 tak berubah pape??
    selamat~

  6. BlankQo says:
    20 Mei 2008 1:55 PTG

    huhu, alhamdulillah xde pape perubahan berlaku :P

  7. acikzz says:
    20 Mei 2008 7:06 PTG

    masa kat highway tuh kitorang terpk

    "nih kang kalau tetiba PEH 47 kasik high beam kat kiter, tercabar gti nih"

    tuh yg terpaksa bawak sampai 180km/j tuh.. :P~

  8. BlankQo says:
    20 Mei 2008 11:57 PTG

    hehe, jgn memain....
    3 hari praktis dh leh bwk 180KM/j skang
    tggal nk cari org nk kena highbeam je nih
    hehe :P