13 Persalinan

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


regarding previous post, tuan ku kta nk story psl cite2 yg 'terlepas'...

but after tulis few, rasa cm xbest sbb benda tu dh lama sgt berlalu...
so cite bnda yg berlaku lately je la..

at first tajuk post ni nk bagi '10 persalinan', tp diupgrade jd 13, sbb nilai sebenar ialah 13.
itu le bilangan persalinan paling byk pernah tuan ku amik... since akak pengantin tu bekas mak andam, and tuan ku dikategorikan sbgai photographer free sbb yg kahwin tu cousin tuan ku.

btolak dari senawang (rumah cousin tuan ku - Ing) lbh kurang kul11, smpai la ke felda kemurah kemahal, pahang kul1 lbh. Ing adalah cousin tuan ku yg first skali meninggalkan status bujang, sekaligus mengekalkan jawatan presiden 'kelab bujang' kepada abgnya, ping aka bzz (cousin yg paling 'kurang muda'). Dengan hanya sekali lafaz, Ing berjaya meninggalkan kelab bujang sekaligus menjadi presiden 'kelab berbini' yg pertama dlm family joeroes (diambil dr nama atuk n nenek tuan ku)

3 org dr cousin tuan ku xdpt dtg aritu, which is adik tuan ku Ikmal yg rajin blajar yg masih bersekolah, adik tuan ku yg derhaka Emberg yg berada di Korea, dan cousin lg sorang Izyan yg sokong indon masa piala thomas aritu berada di Jogjag, Indonesia. Berkenaan ngan gmbar2 persalinan tu, xtau la bila agaknya boleh disiapkan n diupload, sbb weekend ni giliran abg tuan ku pula keluar dr kelab bujang, dan minggu dpnnya majlis persandingan bergilir2 di rumah atuk tuan ku di Muar, Johor... semua dijemput hadir!


Tuanku kata...
Saya dengan ini mengucapkan ribuan kemaafan kepada Ing, kerana tidak dpt menganjurkan bachelor parti kepada beliau. Walau bagaimanapun, tahniah dia atas perlantikan anda sbg presiden kelab berbini yg pertama :P

Bagi 3 org yg tidak dpt hadir tersebut, anda dikehendaki menghantar surat tunjuk sbb tidak hadir. kegagalan anda berbuat demikian akan mengakibatkan tindakan tatatertib diambil ke atas anda :P

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
musim cuti sekolah dh nk tiba, so korang leh start menyemak jadual kenduri percuma disekitar kawasan anda bg mengurangkan perbelanjaan anda di bulan hadapan!

4 Response to "13 Persalinan"

  1. ch|nan Says:
    19 Mei 2008 8:57 PTG

    huhuhu...musim mengawan telah tiba!!!!

  2. ch|nan (owner PEH47) Says:
    19 Mei 2008 9:01 PTG

    huiyooo...kena fired!!!tidak...bukan fired laa...bercuti...

  3. Tanpa Nama Says:
    19 Mei 2008 9:01 PTG

    opss..salah post...tlg delete

  4. s|t| Fa3zaH says:
    20 Mei 2008 1:21 PTG

    anda pula bila nak mengawan?
    huhu...