Duit dari blog

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


aku penah cite kt korang rasanya cmna nk carik duit dr blog...
but aku tulis balik utk member2 yg baru nk berkecimpung dlm blogging...

selain dr jual produk dr blog or mintak donation, yg biasa korang dgr ialah advertisement+poll, cm adsense, nuffnang n advertlets. ada cara lain yg aku jmpa ialah buat review psl sesuatu, n company tu akan bayar. cthnya cm smorty dan payperpost. tp biasanya review ni kena taip dlm bahasa inggeris.

teknik yg paling baru tuan ku jmpa ialah usercash. usercash biasanya digunakan oleh web2 porn dan separa porn, tp of course still leh guna utk website2 or blog2 baik cm aku :D. caranya ialah dgn buat link korang pg website dia dulu, bfore dia redirect ke link web tersebut. dgn ini, everytime visitor click kt link tu, duit akan masuk.

so try la pg usercash dengan meng'klik' link ini. sekian terima kasih


Tuanku kata...
aku memang suke try teknologi2 baru cmni :)

lagi blog rakan2 yg baru:
- putera

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
klu korang gile sgt nk cari duit, try la.. aku xjamin korang leh kaya, but at least better than none. n the most important thing is buat marketing psl blog korang tu, and build traffic

6 Response to "Duit dari blog"

  1. BpK AyAM zainal says:
    10 Jun 2008 4:10 PTG

    hahaha...aku pun slah sorg yg mencuba teknik jutawan internet...try nak kejar irfan tu..mane tau kan ade rezeki..hehehe

  2. BlankQo says:
    10 Jun 2008 9:21 PTG

    ish jaynal... jgn disebut nama org tu. nnti ada org tlg report... :P

  3. Put3r@ says:
    10 Jun 2008 11:46 PTG

    huhu.. Ini lagi berkesan dari pay to click cam bux.to or adbux.Ari2 aku click x sampai $10 pun lagi.

    trimaslah utuk tips2 nie.Akan ku cuba praktikan dlm planet aku.

  4. wani ezryl * says:
    11 Jun 2008 8:36 PG

    ko jgn ajar diorang promote site2 porn.. wahaha :PP

  5. ejoy trailblazr says:
    11 Jun 2008 3:58 PTG

    tu la pasal.. say no to porn :D

  6. BlankQo says:
    11 Jun 2008 4:27 PTG

    aku xajar pun.. mereka yg terlebih blajar :P