Everybody's Changing

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


ptg td tuan ku pg midvalley utk mencari kemeja baru utk dipakai utk interview (jeng jeng jengg...). last tuan ku beli kemeja ialah semasa nk masuk degree, itu pun sbb tpaksa cari kemeja putih. so abis sratus lebey gak ar beli-belah td (beli, n trus blah!)...


smpai umah, ntah cmna leh jd rajin tidak semena2. cuci toilet, n kemas bilik. sume 'koleksi'2 baju ditapis semula n didapati byk koleksi yg sudah expired dan perlu direject. so after tapis2, 2 beg plastik besar gak ar kena buang (haha, byknya baju lama... nmpak sangat xpernah beli baju. kebanyakkan koleksi semasa diploma :P - actually kena tapis sbb almari baju aku dh roboh, haha :D ). 

so this weekend, aku ingat nk kena kuar shopping lagi utk beli baju t-shirt berkolar menggantikan koleksi2 expired yg akan didermakan kepada pihak yg memerlukan (makcik tingkat bawah). so, nmpaknya budget kena dikeluarkan lebey bulan ni... perubahan major pd diri perlu dilakukan. it is time to change!



Keane - Everybody's Changing Lyrics

Tuanku kata...
td try isi minyak motor, first time since harga dinaikkan. dan 'yes' kerana rm7 tidak memberikan makna yg sepatutnya. dijangkakan rm10 diperlukan utk full tank. terima kasih pak lah :P it's time to change again :)

i made my decision to try my luck at SimeDarby. After thinking a lot, it's time to moved on. Try to apply what's on 'Who Moved My Cheese'

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
Life is actually sequence of changing... we might have to change to adapt the environment. change doesn't always mean you have to be other people, yet it might just be a better you.

4 Response to "Everybody's Changing"

  1. wani ezryl * says:
    11 Jun 2008 8:39 PG

    if ko suka shopping ke etc baik ko apply kad2 mcm jjcard, toys r us card *xde kaitan ok kad ni :P* nnti dpt 50-70% discount beli baju branded2 hahaha xDD

  2. ejoy trailblazr says:
    11 Jun 2008 8:51 PG

    sogo card la :D *nway.. selamat pergi interview.. sure dpt punya n selamat bekerja di tempat baru.. bile start?

  3. BlankQo says:
    11 Jun 2008 11:29 PG

    mmg smalam apply JCard dh... tunggu nk apply Sogo card plak :D

    bila start? aku mintak start bulan dpn

  4. Put3r@ says:
    11 Jun 2008 4:28 PTG

    "Everybody's Changing"-Ko patut post nie kat thread minister2 tu semua, hehe.. x de ISA kan kat sini.