Muda, gebu, solo!

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


belum pernah lagi dlm sejarah rumah tuan ku, sekeping surat khabar tidak berjaya dijadikan alas makanan mahupun pembungkus nasi lemak... kecuali Kosmo bertarikh 12 Jun 2008 yg masih lagi elok dalaman dan luarannya. Kalau xde kt depan, ada kt bilik. kalau xde kt bilik, sure kt depan. Itulah dia penangan "Muda, Gebu, Solo"!


Muda, Gebu, Solo

Hanya kerana title tersebut dan gambar bersaiz besar ala2 gebu dan manje heroin filem I'm Not Single di halaman 35, 36 dan 37, semua hero-hero dalam rumah tu tidak mampu memindahkan akhbar tersebut ke dalam stor, apatah lagi membuangnya (tuan ku: aku saje je biarkan kt situ). Meskipun penghuni rumah tersebut tidak pernah membeli surat khabar lagi (tuan ku: kami baca online k!), tetapi tidak sepatutnya sokkabo yg sudah berusia lebih sebulan dibiarkan berlegar-legar di ruang tamu.

Sedikit info mengenai pelakon tersebut, Lisa Surihani yg baru berusia 22 tahun merupakan graduan lulusan Universiti Aberystwyth, Wales dalam jurusan undang-undang. pernah menjadi model iklan Maggi, Maxis dan Rexona, beliau juga merupakan pengacara X-Fresh TV, Whoa! (NTV7) dan X-presi (sume ni aku copy jer dari artikel kt sokkabo tu).

Setakat ini, tiada gambar2 dan video2 biru maklumat lanjut pelakon tersebut ditemui :P

Muda Gebu Solo

Belum ada teman istimewa

Tuanku kata...
- mampuih aku nk kena pujuk awek pasni :P

- ni la kali pertama aku mengulas kenyataan akhbar dlm blog
- bak kata hizami, "ni kalau aku ske pun ziti xmarah ni" :P

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
- yg lama xsemestinya buruk.
- xkenal maka xcinta
- kalau xdipecahkan ruyong, manakan dapat sagunya
- berkawan biar seribu, bercinta biar satu
- surat khabar boleh dijadikan pembungkus nasi lemak dan timbang kilo

11 Response to "Muda, gebu, solo!"

  1. kaizenDaGreat says:
    16 Julai 2008 8:02 PG

    wah...berani sungguh jejaka ini membuat ulasan terbuka...xpe, aku rase awek ko akan faham maksud tersirat... (walopun xde sebenarnye =))

  2. ofleza rensco says:
    16 Julai 2008 12:05 PTG

    aha..gebu2..aku ade terbace psal dak nie jgk..dlu time die study die ade balak anak menteri mane ntah..tp da clash da..xsangke taste kte same ek..hmm..since maya da nk kawen..aku nk convert kat lisa nie lak ar..haha!

  3. BlankQo says:
    16 Julai 2008 12:13 PTG

    mana leh ko ske2 convert nama jd lisa... aku dh chop dulu nama tu.. haha :P

  4. ejoy trailblazr says:
    16 Julai 2008 12:34 PTG

    waa.. wat can I say... the word 'gebu' prevent us from throw it away.. huhu

  5. Eiyna says:
    16 Julai 2008 12:36 PTG

    ermmm 'muda,gebu,solo'!!!amboi2 bkn main lg ekk...a ah pi la cari yg muda,gebu,solo tuh.. ni yg rse nak pi cr yg bekup server ni. huh..majuk 1 bulan=.(

  6. BlankQo says:
    16 Julai 2008 2:16 PTG

    erkkk, abis la awek dh merajuk sebulan.. :P

  7. budakz | syam says:
    16 Julai 2008 3:56 PTG

    abe farid dh pandai dh.. ting4 xtrlayan ini kn pule muda gebu solo kn..kn.. hee..

    farid mcm ne ngan forex ko.. dh nmpk bp juta kte bleh untung.. hahahaha.. opss lupe bukan juta tp pip.. hehehe.. :-)

  8. sewordz says:
    16 Julai 2008 6:35 PTG

    uish, byk benda yg jd perhatian aku tuk entri ko kali nie blanKqo... hehe...
    tajuk mmg idaman, crite mmg t'baekkk, tp mmg yg paling aku fokus skali, awek ko tue dh merajuk sebulan aku rs... hehe...

  9. wani ezryl * says:
    16 Julai 2008 8:40 PTG

    sokkabar kat rumah ni semua selamat/bakal jadi pengalas tempat pasir kucing berak & pembungkus najis2 kucing.. lolx *harap heroin pujaan ko ni xkne jd pembungkus skali* <--pembeli kosmo harian.. ahaha :PP

  10. BlankQo says:
    17 Julai 2008 11:38 PTG

    syam --> jeles la tu.. huhu. forex kita dh untung berjuta2 lemon dah.. haha. tunggu sidek plak melabur :P

    sewordz --> cerita aku mmg sentiasa yg terbaik :P awek aku merajuk.. xpe nnti aku belikan coklat utk dia :D

    wani --> tidakkkkkkkk!

  11. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:18 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問