Al-kisah pasal myvi

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


Perodua Myvi Facelift

dh tgk myvi facelift yg baru? utk mereka yg xdgr cite lagi leh tgk kt website perodua or paultan, sbb ni bkn website psl kete...

dh dgr plak cite psl harga petrol turun kpd rm2.55/liter? tuan ku dh isi minyak td, so confirm la dh turun harga petrol. cuma xtau la rebet kete dpt jumlah yg sama or kurang.

tuan ku kte wpun SILVER yg baru diguna 23 hari bkn lah myvi baru, tp still berbaloi. nape?

1. 23hari, dh ~2300KM SILVER bergerak... dh jauh mereka berjalan
2. loan SILVER dpt pada rate 3.88% lagi, bkn ~4.23% spt skang
3. xbyk sangat beza design myvi lama ngan myvi facelift
4. katakan harini tuan ku order myvi baru, blum tentu 1bln lagi leh dpt
5. dh byk kenduri kawin dpt pegi di musim cuti skolah ni
6. mereka xperlu lagi naik komuter yg slow dan lemau (xpercaya tanya pak lah) utk beberapa bulan lg sementara menunggu myvi baru
7. myvi lama dh well tested n xbyk mslh... myvi baru plak cmna?

yg tuan ku jeles cuma myvi facelift ada USB port and bluetooth utk play lagu from external device, teknologi yg x digunakan kete kt m'sia secara meluas lg (damn!)

Updated: 27 Ogos 2008
Proton Persona SE

proton just launch Persona SE smalam utk lawan Myvi Facelift. Persona skang dh de GPS! pasni sure kete malaysia canggih2 ar (i'm so gadget man :P)

Tuanku kata...
aku saje je mengutarakan pendapat aku... tp klu korang nk beli myvi gak skang, tahniah la sbb korang dpt myvi baru :) yeye, harga minyak turun skit... (walaupun lmbt... better late than never)... weekend ni berjalan lagi pergi kenduri kahwin... huhu

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
gunalah ngv.. xperlu fikir pasal petrol

4 Response to "Al-kisah pasal myvi"

  1. wani ezryl * says:
    23 Ogos 2008 6:11 PG

    kite belum rasmikan lg isi minyak dgn harga terkini ahax :P ohh xpe ko pergi je kedai modify radio ko, tmbh USB dgn bluetooth ;) tp kne tggu 3bulan eh? <---utk buat apa2 modification kat myvi? (ini adalah soalan okoko)

    myvi dpt adik baru xD

  2. Eiyna says:
    23 Ogos 2008 9:45 PG

    ader cite2 kah nak myvi baru.... cukuplaaaa...(bunyik cam jelessszz jerk xdpt myvi lg terbaru ;p)

  3. kaizenDaGreat says:
    25 Ogos 2008 1:54 PTG

    haih? dengo baru skit dah nak terus beli? gile kaya kamu penggemar myvi [walhal, tukar body design and ada sikit uplift sahaja]

    jangan tidak setia dengan myvi lama anda...

    aku, driver savvy @ kimi;
    raja kiut! ;p

  4. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:18 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問