Pulau Zanzibar di Tanzania

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.



View Larger Map

tidak semena2 terkeluar cerita 2 org akan ke Pulau Zanzibar di Tanzania di office tuan ku pg td. memula tu xde la amik berat sgt, psl rasanya xde kena mengena pun... projek tu pun projek company CSC, opis yg tuan ku tumpang.

before balik, tuan ku terlepak plak minum ptg ngan bos CSC. tetiba bos CSC bertanya Syam.. "Syam, nk pg tanzania x? 3 bulan kt sana. Projek Islamic Banking System."... hoho, nmpaknya cam syam kena outstation lagi, cuma kali ni lagi lama.. hehe.

actually, tuan ku rasa best gak klu g sana... leh dpt tgk culture org lain. lagipun tuan ku mmg ske travel+amik gmbo. org kta smbil menyelam minum air ar... tp tuan ku rasa lagi, lagi best klu g sne utk melancong jer, so ko je la pg syam... aku nk raye kt malaysia :P

Tuanku kata...
klu nk suh aku pg gak, make sure ada sorang yg dh terer ngan banking system n programming PowerBuilder ikut sme. sbb aku pg sane nk melancong jer... aku mane tau benda2 tu.. dh la nk kena siapkan dlm 3 bulan... huhu. oh lagi satu, make sure elaun+gaji besar k :P

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
hujan emas di negeri orang... hujan batu di negeri sendiri... hujan lebat di tanzania

6 Response to "Pulau Zanzibar di Tanzania"

  1. Eiyna says:
    26 Ogos 2008 1:39 PG

    tanzania??manakah...agknye tmpat asal tarzan kot...wahwahwah.. cam bes if dpt pi..yuhuuuu

  2. ofleza rensco says:
    26 Ogos 2008 10:52 PG

    wah dan kenapekah..perkataan zanzibar ini begitu familiar dibenak jiwaku..musykil2..mane aku dgr pktn tu b4 ni ek..hmm..title muvee ke ek..ke cite katun..[sambil trus berjalan dan berjalan..]

  3. wani ezryl * says:
    26 Ogos 2008 1:34 PTG

    macam pernah dgr je nama 'zanzibar' ni.. tp kat mn eh?? <--ni la akibat terlampau byk tgk movies T_T (sm mcm ben)

    wohh kalau kne pergi time2 raya baik xyah. kalau pas raya, bolehlah pergi melancong (eh ade ke org pergi melancong jauh2 ms raya? lolx)

  4. BlankQo says:
    26 Ogos 2008 11:31 PTG

    eiyna --> xbaik kutuk negara org.. silap2 org putih ingat tarzan asalnya malaysia :P

    ofleza --> zanzibar xpenah dgr... zig ziglar penah ar dgr

    wani --> mb pg pas raye kot... klu pg masa raya mesti ko nmpak muke aku kt 'Salam Perantauan' kt sokkabo utusan :P

  5. budakz | syam says:
    27 Ogos 2008 3:33 PG

    yg ni bhy kali ni.. dgn secara hormat aku bg peluang kt ko la blankqo.. huhuhu.. ukan pe skali-skala.hehehe.. np ntah ajak kte g sne.. ish2k bhy ni..

  6. cy says:
    30 Mei 2009 7:40 PG

    fuyoo.. zanzibar.aku baru kat cyber mdec.ape name bank nye bro?sofware islamic banking ni dari india ke?kalu made in msia buleh aku rekomen kat banker2 yg slalu dtg mdec.ada orang kat msc cyber ni pun dah bertahun2 cuba buat banking software x jalan2 lagi.mana lagi bank2 yg pakai - modul2 complete ke bro?hantak lah produk info brosur kat aku cyber_mdec@gmail.com ok enjoy d pulau zan..zi..zus