One more thing...

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


Kemeriahan Aidilfitri

rata2 blog malaysia aku baca in this few days mengucapkan selamat ari raya... aku xde mslh dengan raye... tp kte slalu terlupa ada benda yg lebih penting dr raya skang ni... dats why aku TAK NAK ucapkan korang slamat ari raya lagi dlm blog ni sbb blum raya... plus, aku xnk jadi cm blog org lain.

so ape aku nk ucapkan selain ucapan slamat ari raye di waktu2 begini? aku cume nk ingatkan ni pd sume umat Islam bahawasanya "Inilah waktu2 terpenting utk beramal ibadat sbb kta xtau bila mlm Lailatulqadar"... alangkah ruginya kte terlalu taksub nk raye smpai kta lupa mlm yg lebih baik dari seribu bulan.

Cuma sekadar mengingati sesama kte kerana nabi pesan kt kta suh smpaikan pe yg baginda ajar wpun satu ayat :)

Tuan ku kata...
argghhh, ruginya dh hilang satu slot terawih ttdo mlm khamis aritu

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
Bersedialah dengan bersungguh-sungguh untuk menemui malam Lailatulqadar pada malam-malam yang ganjil dalam 10 malam yang akhir daripada bulan Ramadhan

5 Response to "One more thing..."

  1. dR rA1z Says:
    27 September 2008 2:24 PTG

    huaa... kesesihan melanda bile tak dpt bgn sahur 3 kali last 7days.. huhhu.. means tertinggal _____... huaa... ntah2 mase tu lailatulqadar.. thanks for reminder.. sampai jumpe nnt k... ni kita tinggal sorg kat umah.. sume org dah blk.. huaaa....

  2. wani ezryl * says:
    27 September 2008 4:18 PTG

    entry ni adalah sesuai dgn lagu latar belakang 'demi masa'.. hee. xpe da tertidur nak wat camne kan. maka beribadatlah keesokan harinya pulak ^^

  3. BlankQo says:
    27 September 2008 5:00 PTG

    dr.raiz --> tu la.. apsl beli tiket blk lmbt sgt, kan dh kene tinggal sorang2 :P

    wani --> wahh, lagu demi masa... nnti aku try baca smbil play lagu tu.. huhu

  4. aishahZ says:
    28 September 2008 11:24 PTG

    thanx 4 reminder...
    yup..btul jgak tu kn..
    kekadang kter xprasan benda cenggitu...
    slamat mjalani ibadah puasa...

  5. kaizenDaGreat says:
    29 September 2008 8:34 PG

    kalo tertinggal solat terawih kat masjid atau di mana sahaja, kitakan masih boleh buat secara sendiri... ;)