permainan teka dialog

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


the best post utk tatapan weekend ialah scheduled post, spt post ini kerana tuan ku malas nk blogging. then tuan ku terpikir satu game yg dinamakan 'teka dialog'.
  • every week tuan ku akan scheduled kan a post utk game spt ini utk weekend tersebut *tuan ku: aku try , dengan mengupload sekeping gmbar dari library gmbarnya yg 'kurang berguna'
  • tuan2 dan puan2 bolehla meneka ape yg dikatakan or difikirkan org di dalam gmbar tersebut melalui komen. komen2 kreatif+kelakar adalah sangat2 digalakkan! dan komen2 18sx adalah sangat tidak digalakkan.
  • komen adalah tidak ada kene mengena ngan yg hidup atau yg mati. just utk ske2 jerk
selain itu, game ini juga dpt memberikan para pembaca aktiviti di pagi isnin yg sungguh membosankan kerana masih dlm mood cuti.

this is the first game, below is the photos and an example from tuan ku:


Tuan ku kata...
A: owh adinda ku yang cantik, bila lagikah kita dapat berbuka puasa di kfc yang halal, suci lagi murni ini?
B: kekanda... jgnlah berkata begitu. tidakkah kekanda tahu org malaysia yg berada di korea aka alien itu hanya berbukakan banana uyu dan roti strawberi shj? jeles pula mereka nanti kalau mendengar dialog kita ini.. kerana mereka hanya ada bab* goreng kunyit dan bukannya ayam kfc yg HALAL, suci lagi murni

owh, dialog ni khas utk mereka yg berada di korea :P

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
tiada pengajaran. ini hanyalah perbuatan lagho

8 Response to "permainan teka dialog"

  1. eM-BerG says:
    14 September 2008 5:28 PG

    lelaki: adinda.. kenapa org tersebut mengambil gambar kiter...
    pompuan: tidak mengapa kanda.. dia indon.. jgn pandang.. buat2 muka senyum kaber line jer.. kang abes dia pukul kiter..

  2. wani ezryl * says:
    14 September 2008 9:21 PG

    B : farid, (nama mat salleh tu farid AHAHA :P) makcik jual donat kat depan tu tengah garu ketiak dengan penggaru bentuk garpu!
    A : ohoho meh aku try kot2 dapat tangkap gambar dia curik2 pastu post kat internet.. ekeke

  3. BlankQo says:
    14 September 2008 11:38 PG

    emberg --> cmtu rupanya diaorg ckp masa kita berdua amik gmbar kt klcc aritu... :P

    wani --> ada eh mat salleh nama farid... haha

  4. dR rA1z Says:
    14 September 2008 9:46 PTG

    A : darling, i nak try lar amek gamba dgn camera baru i ni... mane tau boleh tunjuk kt org malaysia yg tak pernah stg jogja...

    B : betol lar,dear.. i nak jadk model kt cni.. boleh kan nk pose dgn botol aqua ni...i rase kat malaysia tak de botol secantik ini...

  5. ch|nan Says:
    15 September 2008 10:12 PG

    A:apsal muka u mcm xpuas ati ngan i jer nih???

    B:bkn xpuas ati la..tp i xpuas berak pg td...nih pn ada lg rasa terkucil nak terkeluar ku tahan jebat..ini pn dh 7 kali jebat!!!arrrgghh...xtahan...tandas kt mlaysia nih xder tisu nk 'selet'...

  6. kaizenDaGreat says:
    15 September 2008 2:18 PTG

    A: I rase i mcm org bodoh je tersengih. yg budak2 ni main belasah taruk dialog yg xde kena mengena. don't u agree with me, darling?

    B: Ala, u kan memang suke sengih cm kerang busuk... i pun tgh pk, apela ayat2 dorg utk i. ~adakah i kelihatan cantik ketika ini....

    ;p

  7. ofleza rensco says:
    16 September 2008 5:50 PTG

    nie versi cam hsbnd yg kejam sket..lol!

    B : demit! u step on my foot..ermmmpppmmm!! *rujuk gambar mulut pompuan kat gamba*

    A : ark..shadap! sumone snapping at us..juzt smile or else..*smiling*

  8. BlankQo says:
    16 September 2008 11:54 PTG

    dr.raiz -->tu bkn botol air mineral, tu botol air bateri :P

    chinan --> ok, mmg ada muke cm menahan hajat xD

    kaizen --> diaorg sbnrnya bangga dpt dialog dr org lain.. hehe

    ben --> ohooo, mmg kelakar dan sangat kejam.. haha