Rumors 4u Uncle

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


dua ari lepas tuan ku bbuka ngan member2 keje kl di kenny rogers kotaraya. mereka terdiri dari jaynal, jal, apai n fizi. tp fizi xkeje kl.

arini plak tuan ku bbuka ngan kengkawan kolej kt satay kajang samuri. mereka terdiri dari fizi, ejoy, hanip, zabari, zarif, apai, putera, ayul, shafiq, hafiz dota dan john. tp john xpose *harusla, nama pun john :P

xde nk cite sgt sbb klu bebuka ngan kengkawan ni harusla makan dan bsembang jer. so abis mkn n solat maka bergerak la blk. bila smpai umah tetiba ada msg kt hp tuan ku. msg pendek tersebut dari abg beliau yg tertulis:

Rumors 4u 'uncle'

ohoo... do you know wat it means!!!??? tuan ku gonna be an uncle!!!

DSC_0235_2

Tuan ku kata...
- mekasih kpd rakan2 yg sudi jmput mkn bsama2 bsempena majlis perpisahan fizi yg akan belayar tidak lama lagi... dh kaye jgn lupe ktaorang plak fizi!.. hehe
- tahniah kt abg and akak ipar aku yg telah berusaha bersungguh-sungguh setiap malam sejak mei lalu :P
- erm.. ape nama panggilan yg best ek.. Uncle Farid la bole???

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
jangan buli anak sedara anda... tp jgn juga smpai anak sedara buli anda... jadilah pakcik dan makcik yg baik lagi sporting, nescaya akan digemari anak sedara anda. 

10 Response to "Rumors 4u Uncle"

  1. ofleza rensco says:
    20 September 2008 1:48 PG

    wah..tmbh lg sorg korum maen golf nti ek...*AHAHAHA!! vikram singh jr. !!*
    x]

  2. Nadia says:
    20 September 2008 3:47 PG

    wahhh dah nak dapat title uncle!!
    seronokkah? 8D

  3. wani ezryl * says:
    20 September 2008 6:32 PG

    since ni anak buah ko yg pertama, harus la ko menatangnya bagai minyak yg penuh & menurunkan ilmu2 photography, komputer, (ilmu apa lagi ko tuntut?) ilmu agama, etc etc. :P pastu haruslah dispoilkan sbb anak sedara yg first kan.. ekeke. tahniah kat abang ko & wife! xDD

    waa fizi nk berangkat? selamat memulakan tugas to fizi & semoga balik dgn kegembiraan + kekayaan! wahaha

  4. Eiyna says:
    20 September 2008 9:24 PG

    wahuhuh...tahniah3.... mmg akan ader rse feel bes ble nak dpt anak sdare...tp feel itu xbape jadik ble da kne kasi anak sdare duwit rye;p

    Congratez..oh fizi kwn ku--->ngaku kwn ble fizi da nak jd pedagang pi blaya cr harte kekyaan...wang besar..wang besar..lol

  5. dR rA1z Says:
    20 September 2008 9:41 PG

    hahah.. akhirnya anan dah berjaya merealisasikan impian kita untuk belajar development of fetus :p baru ari tuh chat ngn dia cite psl tu.. anan jge food n kurg kan smoke.. haha.. teratogen tu.. bahaye2.. huhu.. uiks comment cm ni page anan je... tak pe lar.. awit tolong smp kan this msg to mr iznan kkkk... tq

  6. kaizenDaGreat says:
    20 September 2008 12:46 PTG

    tahniah!

    utk farid : sebab jd UNCLE SAM, akkakakak

    utk fizi : nak berangkat.. die pg mane?
    ~aku si outdated perkara updated.. ;p

  7. BlankQo says:
    20 September 2008 1:00 PTG

    oflenzo --> vijay singh jr... bkn vikram singh la.. hehe

    nadia --> xtau lagi.. xpenah jadik uncle lg :P

    wani --> nnti aku make sure umur 1 tahun dh reti format komputer n install windows.. haha

    eiyna --> sib baik taun dpn br dpt, so taun ni duit rayer masih dpt berjimat.. haha

    dr.raiz --> xpe, nnti anan bce page ni

    kaizen --> fizi keje kt pelantar. gaji 6k sebulan.. pasni leh suh dia bg adiah lens kt aku.. haha

  8. ofleza rensco says:
    20 September 2008 2:56 PTG

    AHAHAHAHAH!! vijay ek?? celah mane lak vikram nie?? pelari ktdi pe.. *ben da gile---*

  9. faezah Says:
    21 September 2008 10:13 PTG

    hoho...
    nampaknye mereka betul2 bersaing...
    tak menyerah kalah!
    lahir di thn yg sama..
    anak pon nak lahir thn yg sama...

  10. ch|nan Says:
    22 September 2008 8:44 PG

    mekasih sumer...huuuhuh...so 2 all bloggers...nxt year..jgn lupa standby adiah utk my 1st baby k...yg kaki main ps2 ngan aku 2...adiahkn la psp...leh aku lwn golf ngan anak aku nnt...huhuhu...yg nk g keje kt pelantar 2..bg la aku minyak free smpi umo anak aku 18 thn...ahaksss..