adikku chimal

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


yer, sy mengaku sy tiru tajuk ni dr blog emberg sbb arini bestday chimal n kebetulan sy xde benda nk cite arini... n cm emberg gak, kami rasa chimal xkan baca post ni *wahaha, bole kutuk lebey :P

Ikmal

CHIMAL DGN SIBLING NO 1 - ABG
chimal... beliau dilahirkan di muar johor, adik bongsu sibling tuan ku. sejak hari pertama kelahirannya lagi beliau telah menyusahkan abg tuan ku. kerana pd hari beliau dilahirkan, ayah tuan ku terlupa jmput abg tuan ku pulang dari sekolah kerana gembira menyambut beliau. maka abg tuan ku yg ketika itu berusia brape belas taun ntah terpaksa berjalan kaki dari skolah ke rumah yg jauhnya adalah jauh.

CHIMAL DGN SIBLING NO 2 - ABG / TUAN KU
chimal... masa kecilnya agak rapat ngan tuan ku. kerana tuan ku shj lah yg xpenah duk asrama sepanjang zaman sekolah. maka tuan ku lah yg jadi hero membacking beliau tatkala emberg membuat onar *sila baca hubungan dgn abg no 4. tuan ku smpat mengajar beberapa ilmu komputer yg lazat *opps, terguna ayat ni dibulan pose spt photoshop dan flash shingga beliau menjadi terer dikala umurnya di sekolah rendah lagi. maka tidak terlajurlah jika dikatakan chimal seorng yg terer n kreatif dlm bidang tersebut.

CHIMAL DGN SIBLING NO 3 - AKAK
chimal... beliau hanya ada seorang akak... tp xtau la ape story menarik ngan akak dia, so perenggan ini bole diabaikan :P

CHIMAL DGN SIBLING NO 4 - ABG
chimal... sejak kehadirannya, hidup emberg tidak lagi sebahagia dahulu. emberg kini menjadi anak perak, jatuh satu anak tangga dan bukan lagi anak emas, biarpun muke mereka berdua hampir tidak dpt dibezakan ketika kecil. bg memastikan takhta emberg kembali, emberg telah mencari gaduh dgn chimal sepanjang masa utk mendapat perhatian... sbb itulah emberg pernah mintak karipap rm10 ringgit sbg tanda protes konon2 xdpt perhatian. waktu tu karipap bole dpt 5 bijik ngan seringgit.

CHIMAL DGN SIBLING NO 5 - DIRI SENDIRI
chimal... permainan video game online adalah sgt menjadi kegemarannya. so jika anak mak datin kt iklan streamyx tu leh dpt seploh A, jgn peliklah jika beliau boleh dpt 15A dlm UPSR *owh ini adalah pembohongan. negara jepun adalah tmpat impiannya utk dituju, kerana beliau juga meminati anime. suke bermain basketball di skolahnya MCKK, biarpun ketinggiannya dibawah paras yg diluluskan NBA.

CHIMAL DGN PARENTS - AYAH & MAK
chimal... dia sorang je yg panggil mak as ibu. and dialah sibling tuan ku yg paling byk berjalan ke luar negara kerana mengikuti parents tuan ku meeting. situasi ini mengakibatkan tuan ku dan sibling yg lain panas bont*t n xpuas ati dgn beliau. damn! justeru tidak hairanlah jika chimal lebih terer speaking dalam bahasa inggeris berbanding sibling2nya yg lain.

KESIMPULAN
chimal... slamat ari bestday yg ke 15. ingat.. jangan susahkan hidup org lain lagi :P

Tuan ku kata...
utk kisah hidup chimal n emberg yg sering tidak keruan, silalah baca di blog emberg. iklan ini berbayar siarannya

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
air dicincang xakan putus.

9 Response to "adikku chimal"

  1. ch|nan a.k.a his sibling Says:
    19 September 2008 5:30 PTG

    tanggal 19 sept 93, chimal lahir..gua br form 1..sbb dia gua kna menapak balik umah dr high school muor n smpi umah pd jam lbh kurang 7.30 mlm..terpaksa melintasi jambatan muor untuk smpi ke umah...huh..menyesal makan waktu rehat sbb mak bg duit 50sen..slalunya duit 2 xdgunakan...tah mcmana ari kejadian, tba2 lapo plak..makan nasi lemak+air sirap kt kantin..dh dtakdirkan utk pulang dengan cara mengira langkah...terima jer la..fyi,tambang dr bando muo ke umah cuma 20sen dengan memakai baju skolah..betapa murahnya waktu 2..idop tun mahathir..huhuhuh

  2. ch|nan a.k.a his sibling Says:
    19 September 2008 5:32 PTG

    oppsss...lupa plak...chimal nih mmg terer bmain ngan flash...SALUTE!!!!!

  3. eM-BerG says:
    19 September 2008 6:49 PTG

    haha.. citer ni dr sudut laen...
    tp bak kat pepatah jawa "u never been in my shoe so u never know"
    haha.. sumer org ada pandangan masing2 pasal chimal

    pesanan utk tuan nye blog "woit tiru post gua"

  4. wani ezryl * says:
    19 September 2008 8:49 PTG

    ohoh happy birthday to chimal xDD walaupun kite xpernah jumpa dia, tp kite jangka dia adalah sorg yg hebat & kreatif mcm abang2 dia jugak ^^

  5. BlankQo says:
    19 September 2008 9:47 PTG

    emberg --> sape kte i never been in ur shoe? abg penah lalui long bfore em lalui tau x, sbb abg ada adik lagi awal dr em ada adik. lgpun abg penah pinjam kasut em :P

  6. Nadia says:
    20 September 2008 3:45 PG

    somehow ni post yang sangat sweet (walaupun dikatakan tiru...ahaha) -- Happy Birthday to chimal~!!
    sila jadi adik yang baik (pesanan berpesan ke adik anda) dan abang-abang sume terpaksalah jadi abang yang baik jugak 8D

  7. Eiyna says:
    20 September 2008 9:31 PG

    ohooo....chimal..epi belated besdei..betui betui betui(cam ipin)..sape2 yg lahir bln 9 nih mmg kreatif..wakaka;p

  8. dR rA1z Says:
    20 September 2008 9:38 PG

    haha... kak eiyna nye comment tak msk akal :) huaa.. post awit lagik byk membaking powder cimal dari em.. haha.. tapi cian anan.. patut pon macho skrg nih.. murah nys tambang bas.. haha.. awit tak de ke peristiwa pahit ngn mal...

  9. BlankQo says:
    20 September 2008 12:53 PTG

    peristiwa pahit?? erm, xtau ar.. cm xde jer. sbb ktaorg slalu men sesama masa kecik <-- bunyi cm sebaya jer.. haha