Berbuke buffet

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


ahad aritu telah berlangsung aktiviti makan2 bersama tuan ku n rakan2 tatkala masuk waktu magrib... xtau aku kenapa.. *sengal


lokasi yg dipilih ialah restoran nelayan di titiwangsa. jaynal sgt2 mengidam utk mkn disini dari zaman blaja di kampus lagi, so akhirnya menjadi kenyataan. aktiviti ini pula adalah kali kedua tuan ku makan buffet di bln pose selepas Hartz Chicken Buffet kt times square minggu sblmnya *xingat nk cite kt korang aritu

bertemakan 'makan bersama teman', aktiviti yg dijangkakan mendapat smbutan seramai 16 org ini telah menjadi 7 org shj biarpun tmpahan meja dibuat seminggu awal. ini adalah peserta2 *gmbar makanan dielakkan bg menghormati org korea:

Farid & Eiyna
tuan ku dan teman

Zainal & Erin 1
jaynal dan teman

Syam & Nadia 1
syam dan teman

Ejoy & Zainal
ejoy dan... errr, teman?

Tuan ku kata...
kesimpulan mkn kt restoran nelayan
- harga pakej makan smpai mati rm35
- harga air xtermasuk dlm pakej
+ byk pilihan mknan especially mknan utk steamboat
+ ada surau
- ramai n perlu booking awal
+ suasana meriah dgn ada pemain muzik tradisional
- parking susah

pd aku, xbrape berbaloi... sbb kenyang yg dialami ialah kenyang penuh air. berbanding Chicken Hartz yg airnya free (br rm22.90), lbh kenyang sbb aku lebih ske makan ayam bbnding steamboat

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
klu ko makan skit, baik xyah makan buffet masa ramadhan.. confirm rugi! bawak la org2 yg beratnya 100KG ke atas bg memastikan anda untung :P

7 Response to "Berbuke buffet"

  1. ofleza rensco says:
    17 September 2008 11:53 PTG

    hoh..sory ar geng..gwe xdpt folo aritu..terlalu byk kekangan..huhu!!
    *p/s:: nadthz!!! ko makin berisi siot!!! lolx!!*

  2. eM-BerG says:
    18 September 2008 12:16 PG

    sorry arr geng.. gua pon x dpt follow itu hari.. buzy sket

  3. kaizenDaGreat says:
    18 September 2008 8:12 PG

    ya, sekiranya anda nak berbaloi, sila bawak kawan2 yg kuat makan, at least tak rugi sangat... sebab die boleh tolong makankan bahagian kita yg xtermakan...

    nway, ya nadthz, ko kelihatan berisi... heppy la tu ;p

  4. ch|nan Says:
    18 September 2008 8:47 PG

    sori..gua pon xdpt dtg sbb xd jemput...:P (bengang tol gua xdjemput sbb sumer jantan dlm gambo 2 gua knal...temanya jer yg blom knal lg!!!)

  5. wani ezryl * says:
    18 September 2008 9:09 PG

    haa gambar last tu yg boleh membikin rumor! lolx (jk jk) :P

    makan ramai2 camni mmg meriah. and buffet bukak puasa biasanya xworth mcm buffet makan malam biasa, sbb org semua perut kosong sepanjang hari (makanan xdapat masuk banyak) and macam yg ko cakap, kenyang minum air ^^

    agree with ben & raja, nadthz adalah berisi + happy ^^ (berisi=happy) (dalam kes kite pulak, kurus/berisi/apa2 je=happy. lolx)

  6. ejoy trailblazr says:
    18 September 2008 10:33 PG

    nadz mmg semakin berisi :D

  7. nadthz Says:
    18 September 2008 11:22 PG

    apekah? *tiru wani..hee..
    seme org jeles aku gemuks...wekk :p