Insadong & Samcheong-Dong

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


Matahari xkelihatan... langit cuma putih+kelabu. daun plak dh start gugur, tanda fall dh nk mula. klu pg minggu dpn sure cun. mlm pun ujan. tp perjalanan perlu diteruskan, dan gmbar perlu trus dishoot. peluang yg mgkin xdtg lagi.


sejak dtg korea, gigi tuan ku sakit... kdg2 ok, kdg2 rse cm nk pitam pun ada. mgkin faktor cuaca yg agak sejuk. em xgalakkan pg dentist kt korea, sbb harga dia bole jd lagi malah dari tiket ke korea.

pagi2 dh pg Insadong, tmpat mmbeli souvenir... ramai foreigner kt sni... dari europe, jepun n xkurang jugak rombongan dari malaysia.












ptg pg samcheong-dong. sesapa yg gile kopi bole la ke sini, sbb kawasan tu kedai kopi jek, dgn design bangunan yg pelik2... ktaorg xminum. jenjalan jerk...













kt korea xde surau, so kne la solat kt mne2 yg bersih


mlm ujan, tp smpat singgah Lotte Mart dekat ngan umah em. beli barang2 runcit.

Tuan ku kata...
pas blk umah, bajet nk edit gmbo, upload n post blog secepat mgkin... tp xdpt sbb byk gile gmbar n penat. post ni dibuat sehari selepas. n gmbar mb nmpak kurang kualiti sbb direct upload gne blogger. flickr bandwith dh penuh, xleh nk upload

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
gmbar kalau disimpan bole jadik tukun

11 Response to "Insadong & Samcheong-Dong"

  1. bzz says:
    29 September 2009 9:02 PG

    Awit,

    Nak kem... Kem duit syiling Korea. 10sen, 20sen, 50sen... Hahahaha.. Ada ke?

  2. Zuse Marafa Yunianto says:
    29 September 2009 2:44 PTG

    Blog walking .Ditunggu Kunjungan Baliknya di www.beritanyata.blogspot.com .TERIMA KASIH

  3. Perkan Says:
    1 Oktober 2009 5:06 PTG

    Salam, bilier ko balik sini

  4. Pezzomania says:
    1 Oktober 2009 5:13 PTG

    huiyo..bli cenderehati ckit bro..heheheehhh...

  5. BlankQo says:
    2 Oktober 2009 7:15 PG

    perkan -> ahad ni kmbali ke malaysia
    pezzomania -> bule2... hehe

  6. Perkan Says:
    2 Oktober 2009 9:46 PG

    4/10 ni ker?

  7. BlankQo says:
    2 Oktober 2009 8:02 PTG

    perkan... yup... xkan la aku nk duk korea ni lme2.. hehe

  8. khairie rahman says:
    3 Oktober 2009 5:04 PTG

    blankqo selamat hari jadi..
    err, nak satu fridge magnet korea boleh? :p cute sangat lah!!

  9. wani ezryl * says:
    10 Oktober 2009 9:47 PTG

    gile comel cawan ke mangkuk ke apantah tu yg ada bunga merah di atasnya ^^v belikan kite 1!! :P lolx

  10. ahmad hisyam says:
    18 Oktober 2009 1:59 PTG

    bro, gmbr vespa ngan bckgd conteng2 tu cool lah

  11. Fathi Baik says:
    13 Disember 2009 9:06 PTG

    Solat x bleh tinggal..
    bagus!