Parcel dari Amazon.com

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


smlm sedang tuan ku buat keje kt opis, tetiba sorg akak tu panggil...
"En Farid, ada parcel dari UK..."

Rasanya tau dh apekebendanya tu... tp rasanya bkn dari UK tapi dari US...
itulah parcel dari Amazon.com yang dipesan mggu lps...

20100429183810002

20100429183704001

mentioned akan smpai dlm tempoh 1 bulan ke 2 bulan by standard shipping, but bagus tul la postage ni sbb smpai jauh lagi awal dari masa yg dijanjikan.

ini kali kedua tuan ku order barang dari oversea, tp first time dari amazon. first dulu import buku dari Australia, bout 5 years ago. and kali pun tuan ku import buku gak... yer, tuan ku mmg seorg yang rajin beli buku, tp blum tau lagi rajin membaca :P

the book cost only US$23.07. Retail price is US$34.95. tp shipping cost itself cost US$9.98, bout RM20. the book received in good condition, only rosak skit je kt penjuru kulit... nk wt cmna, barang dipos. lagipun buku ni xde jual kt malaysia. nk pegi US blum brape byk duit, huhu

20100429184106004

Buku ni ialah buku psl photography, "On-Camera Flash: Techniques for Digital Wedding and Portrait Photography". Penulis buku ni ialah Neil van Niekerk, sorg photographer yg terer bab2 lighting. tuan ku been following him through internet for a year xsilap.

So, bagi tuan ku masa utk master bab2 flash n lighting ni dulu... nnti dh terer mesti dia ajar korang. klu nk pinjam buku ni tuan ku kata xde mslh, cuma jaga leklok n pulangkan kembali dlm keadaan yg baik... sbb byk dh buku tuan ku hilang sbb bg pinjam kt org...

20100429184827007

Tuan ku kata...
aku sayang buku2 aku walaupun aku xbaca abis kebanyakkannya

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
jadikan amalan membaca budaya kita... sbb hanya org membaca dan berguru je yg akan berilmu. samakah org yg mengetahui dan yg tidak mengetahui? Iqra'

3 Response to "Parcel dari Amazon.com"

  1. LiTtLe SoLdieR oF aLmiGhTy says:
    30 April 2010 2:30 PTG

    mantap lar awit...
    boleh jadi contoh...
    hehe... ari tu baju family masa wedding awit pon di import gak kan :P


    oh btw, boleh tak bacakan buku medic saya :P

  2. Pezzomania says:
    30 April 2010 2:48 PTG

    Pernah gak terima barang dari Uk..
    merchandise dari pak cik google..
    Ntah sape la pengirimnyer..

    Nak bli kat amazon blum mampu lagi..
    duit paypal: $0 hahaaa

  3. Matjoe says:
    4 Mei 2010 8:57 PG

    wow, minat btol