Tolong la beratur!

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


haritu tuan ku pegi ceramah ustaz kazim bsempena maulidurasul kt puchong... klu korang x kenal ustaz kazim, beliau adalah seorang pendakwah bebas yg klakar gilerr, up to date n terkenal di facebook dan youtube... erm, tp aku bkn nk cerita psl tu... aku nk cite psl ape yg blaku selepas abis je ceramah ustaz tu...

masjid tu mmg baik ati kerana menyediakan makanan2 kpd tetamu yg ramai dtg semata2 nk tgk ustaz kazim nih bg ceramah live... so, abis je ceramah n solat isya', maka ramai la tetamu berpusu2 kuar utk mkn... tp yg geramnya ialah org2 kita nih xreti nk beratur... berebut2 mcm dh sebulan xmakan... xkira la yg pakai tua ke, yg muda ke, sume sme je... xpasal2 tuan ku angin satu badan sbb dia dh beratur dr awal.

walau bagaimanapun aku mmg suspek kt org2 jepun... korang tgk la gmbar2 kt bawah ni... mereka masih lagi berdisiplin walaupun negara diaorg dilanda tsunami...

gmbar dicilok dari blog yg sangat serius

klu nk harapkan org malaysia cmni, ntah bile la agaknya boleh dpt... xde disiplin langsung... mcmana la negara kita nk maju, klu minda kita masih mudur?

Tuan ku kata...
jgn kata beratur, sampah pun masih buang bertabur-taburan ditepi jln... masih kecewa dgn masyarakat Malaysia secara generalnya... kne mintak PM buat STP plak; Social Transformation Programme.

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
tolongggg la berubah menjadi minda kelas pertama...

4 Response to "Tolong la beratur!"

  1. raziems says:
    22 Mac 2011 11:46 PTG

    sesiapa x ikut arahan kita bakor je...

  2. wani ezryl * says:
    25 Mac 2011 1:55 PTG

    kite mmg pantang ok kalau org potong barisan ni. kalau sebaya lebih kurang or lebih muda, bolehlah tegur. kalau makcik2 yg potong barisan, tak tergamak pulak rasanya.. anggap dia sakit ke xboleh berdiri beratur lama2. and one thing kite tgk org ni kalau dah lapar, suka hati je serbu/potong barisan. perut lapar menyebabkan org bertindak di luar kawalan.. haha (eh best jugak kalau nk blogging pasal ni. akibat2 kelaparan.. lolx)

  3. BlankQo says:
    25 Mac 2011 5:45 PTG

    raziems: jom kita bakoorr diaaa!
    wani: tau xpe... ada kes mse kt cafe kolej dulu, dh la muka xlawo, pastu potong line... rse nk hempuk jer xP

  4. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:17 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問