Beijing, I'm Coming...

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


First of all, really would like to thanx to friends, adli, tina n syam for the opportunity to use this 'thing'... lame sungguh xgune smpai dh xreti gune... hehe. just don't want you guys to 'gado2' becoz of benda nih k ;)


Secondly, bersyukur sangat2 kepada Allah yang maha mengetahui dan maha penyayang kerana Dia sentiasa tahu apa yang terbaik untuk hambanya. Alhamdulillah, akhir2 ni tuan ku sentiasa dimurahkan rezeki yang xdisangka2... mungkin juga rezeki anak :)

PC-Fair bukanlah event wajib tuan ku... kalau xde pape mmg jangan harap la nk pegi klcc tu. kalau stakat nk tgk awex2 kt situ mmg ucapkan terima kasih je la... xlarat nk bersesak2, mencari parking dsb. Tapi harini tuan ku pegi PC-Fair sbb nk belikan laptop abg ipar dia.

After blk dr open house umah faizal (mekasih faizal), tuan ku pun bergegas pg PC-Fair. pukul 8.45mlm baru smpai. gamaknya ingat PC-Fair tutup kul 10mlm, tp rupanya kul 9mlm. bergegas la pegi ke booth laptop. 

First booth, Acer. Seperti biasa, acer memberikan laptop pada harga yg rendah. but tuan ku xberkenan sgt sbb based on pengalaman, laptop acer mudah rosak.. (sorry acer). Event offer yg dia bg, free YES! doggle... tp membuatkan tuan ku terpaksa berfikir 2 kali.

Booth kedua, IBM Lenovo. Skali lalu, tgk brochure, harganya over the budget. target Intel i3, bwh RM2K. so tinggalkan Lenovo.

Booth ketiga, HP Compaq. So far pengalaman tuan ku, laptop brand nih meyakinkan wpun kwn tuan ku kata mainboard dia cpt rosak. Lame jugak bersembang dgn salesman tu. harganya not bad, berpatutan. tp design lama, so kureng skit...

sbb susah sgt nk decide dlm mse yg singkat, tuan ku pun saje2 kembali ke booth kedua, lenovo. smbang la dgn salesgirl dia...

Tuan ku: "I'm looking for laptop below 2K, which will you recomended?"
Salesgirl: "owh... I would reccomend you this one sir. the spec is..." yada2...

Surprisingly, the price is acceptable, cheaper than hp yet the spec is better than both brands in terms of pricing.

Salesgirl: "If you buy this sir, you will for sure win a free vacation... for sure!"

Tuan ku terpandang 'wheel of fortune'... and this is the outcome, surprisingly!


3 Days 2 Nights to Beijing with ground travel package


Tuan ku kata...
  • never really this lucky in my life. also currently ada dpt free penginapan 3 hari 2 mlm dalam negara yg belum digunakan sbb beli life insurance takaful etiqa dr azidi ;)
  • antara lokasi lain kt wheel of fortune tu adalah hongkong, chendu, bali.
  • pakej diatas termasuk lawatan ke Tian An Men Square, Wang Fu Jin Street, Dong Hua Men Night Market, Bird Nest Stadium, Aquatic Center Water Cube dan Zhang Yang Men City Wall
  • menambah koleksi gambar ke luar negara, syukran2!


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
Percayalah Allah lebih mengetahui... selalu berdoa dan yakin pada Allah.

9 Response to "Beijing, I'm Coming..."

  1. eM-BerG says:
    17 April 2011 2:03 PG

    tak masuk tiket flight kan tapi?

  2. BlankQo says:
    17 April 2011 3:36 PG

    harus la tiket flight beli sndiri... hoho

  3. kaizenDaGreat says:
    17 April 2011 11:52 PG

    wah, menarik! sudah contact untuk redeem? Sila buat follow up ke dalam blog ini... hohohoho

  4. Matjoe says:
    17 April 2011 1:15 PTG

    rezki melimpah. ahha, rezeki anak? wow nak jadi dad ker

  5. raziems says:
    17 April 2011 10:42 PTG

    nak ikut gak... tiba ja..hahaha..

  6. BlankQo says:
    18 April 2011 3:33 PTG

    kaizen-> udah2.. tp kne followup lagi...
    matjoe-> due 2 bln lg, insyaallah :)
    razie-> jom jommm.. org sony mesti kaye2 xP

  7. deyna says:
    22 April 2011 8:07 PG

    seronoknya nak ke Beijing...cantik background...hitam itu menawan..dan saya follow awak terus

  8. BlankQo says:
    22 April 2011 3:01 PTG

    thanx deyna... i will follow youuu ;)

  9. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:24 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問