malaysia ku yg harmoni

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


it was decided yesterday afternoon, tuan ku kata dia n faizal nk pegi outing pagi ni kt KL, amik gmbar street photography. Start from stesen komuter KL. mereka gerak dr kolej lebey kurang kul 8pagi (susah tuan ku nk bgun awal, apatah lagi kuar rumah awal2 pg). wpun byk keje lagi xbuat, tp dh lama gak tuan ku plan nk outing cmni...

gmbar2 akan diupload kemudian kt flickr tuan ku, tp bwh ni cth photos yg memenuhi mission mereka:





tp gmbar yg diaorang dpt... :





reporter malaysia xramai, tp reporter luar negara ramai... ada tourist tanya tuan ku:

tourist: excuse me, u speak english?
tuan ku: yup
tourist: what happening here?
tuan ku: (dlm hati: amende diaorang panggil ek aktiviti cmni?? nk kata hidraf, xphm plak) err, this is some kind of reformation (demonstration la, bkn reformation...aduss) from the Indians..
tourist: what, reformation (dgn muka cm xfaham sangat tp buat2 phm)
tuan ku: (aduss, mesti dh salah info ni :P) the Indians, they try to convince the government bout somethin... (ape yg something tuuuu... +mana ada government lagi skang ni, parlimen dh bubar la..)
tourist: ooo... ok ok... thank you...
tuan ku: where are u from?
tourist: we're from England.. (2 org tourist, laki bini kot)
tuan ku: oo... ok, have a nice day
tourist: you too... :)

"have a nice day"??? celah mana nice day klu pagi2 buta cmni dh de demonstrasi... actually, memalukan ar gak nama malaysia. they'd been told malaysia is a peace country but this is wat happen. mb diaorang faham, tp.. xtau ar.

nway, it's still a new experience... jd reporter, skali ngan org2 putih... ye la, bila lagi nk diri dpn FRU ngan polis time2 jadi benda cmni. berita kul8 td kata, bkn hindraf.. xtau ar betul ke just cover up, tp berita pun cite skit jer psl benda ni.


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
aku faham nk pilihan raya. tp xsemestinya kta xboleh buat pilihan raya ngan aman. aku xske cite psl politik, sbb undi anda adalah rahsia... tp skang ni, blog aku pun dh jadik bilik gerakan xpsl2.. ntah sapenya angkara la...
buktikan kt semua orang yg negara kita betul2 aman damai n harmoni :)

2 Response to "malaysia ku yg harmoni"

  1. wani ezryl * says:
    17 Februari 2008 8:22 PTG

    ada lg rusuhan2 cm ni rupanya kat ibu negara. susah la nk pegi shopping camni.. ahaha :P

    ko bitau je mat salleh tu:
    "they're actually having a party here.. the police? ohh it's a costume party." :P

    hehe.

  2. bZz says:
    18 Februari 2008 1:32 PTG

    "you donno macha ka??"
    "You don't know? Haiyooo..."

    "We all good good people one, but this thambi, a bit stupid. Put their brain on their lutut. That's why la you see like this"