Movie? Tuan ku mmg jahil skit bab ni...

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


tuan ku kata dia buat survey ni sbb seorang manusia bernama ezryl suh dia buat... ada satu lagi survey dia kena buat gak, yg tu manusia 'zah jauh ke timur (far_east_zah)' suruh buat tp asyik lupe jer.. nanti la, yg tu kemudian... kita buat satu2 k. sbb tuan ku kata survey ni mencabar bagi beliau, sbb dlm kehidupannya, hanya brape ketul sangat movie je dia tgk... ok proceed!



DESCRIBE YOURSELF USING A MOVIE TITLE

male or female?

Deuce Bigalow: Male Gigolo.. (Blog: "mak aih, title pertama pun dh lain macam bunyinya.. ko tgk cite jenis ape ni tuan ku???" BlankQo: "aku xpenah tgk pun cite ni... tp dh xde title lain, tpaksa la aku pilih cite ni.. ni pun dh berjam aku pk tau! Bising plak blog ni..")

age?
40 year old virgin.. (haha, tua nya.. yg virgin tu je betul :P)

describe yourself
Live Free or Die Hard.. (di dalam dunia yang penuh pancaroba ini, marilah kita... merepek dah!)

what scares you?
Cast Away (seram gak klu duk kt dunia yang penuh pancaroba ini sorang sorang)

what makes you happy?
Hitman.. (best gile tumbuk orang, haha)

how do think most people see you?
The Family Man.. (what can I say.. aku kan penyayang orang nya :P)

describe your school
School of Rock.. (sbb kt sini la pun tmpat manusia nk buat benda gila..)

your friends are...?
Scary Movie.. (bkn ape, sbb diaorang sume klakar... haha)

name a movie that shares its name with a band or song
Superman.. (sama dengan Faizal Tahir, boleh ke? haha)

your room is.....?
National Treasure.. (bahaya kalu orang lain geledah, nnti korang jmpa brg2 yg xsepatutnya..)
Kingdom of Heaven... (dua title skali tuan ku bagi... td kata jahil???)

your family is/are.....?
Four Brothers... (lebey tepat lagi, 4 brothers, 1 Sister, 1 Father, 1 Mother)

your summer is/will be/was...?
Italian Job.. (banyak keje, mana ada cuti summer kt Msia ni!)

your school year is/will be/was...?
Ocean's Eleven.. (ini je jwpan paling hampir yg mampu diberikan. soalan terakhir yg dijawab... soalan paling xde idea nk jawab, smpai kena guna browser carik jawapan sbb xsanggup buang masa lagi... tidakkk, cmna leh lupa cite ni!!

your favorite thing to do...?
Run Forest.. Runn...-Forest Gump... (hobby tuan ku ialah berlari.. ye ke???)

describe an unpleasant experience
50 First Dates.. (ok la tu.. pengalaman dating 50 kali yg pertama.. ada unpleasant experience ke...?)


pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
Selepas menjawab soalan2 ni dengan jujur selama 1 jam 14 minit (honestly, payah gila nk jwb soalan2 ni), tuan ku pun pegi la website2 movie and menyedari yg sebenarnya tuan ku byk gak tgk movie.. cuma xpernah nk ingat title2 dia.. mungkin semua ingatan2 tu berada di bawah paras sedar, huhu.

sape yg aku nk suh jwb soalan2 ni? 3 orang yg aku tau rajin tulis blog selain ezryl: Emberg, Fareastzah, Bzz. Orang lain digalakkan juga klu nk test otak korang... aduih!

4 Response to "Movie? Tuan ku mmg jahil skit bab ni..."

  1. s|t| Fa3zaH says:
    3 Februari 2008 5:16 PTG

    apakah???
    zah jauh ke timur
    hahhaha....

  2. wani ezryl * says:
    3 Februari 2008 8:54 PTG

    skool ko ocean's 11 tu mcm mn agaknye? ada mobster dgn perompak kasino ke? ahaha :P

  3. wani ezryl * says:
    3 Februari 2008 8:55 PTG

    ohh and tahniah krn telah berjaya mjawab. mmg perah otak sket nk buat benda ni.. walopon sekadar tajuk movies *haa jgn pandang rendah kat tajuk movies, kalian semua! lolx* xP

  4. BlankQo | Farid says:
    4 Februari 2008 1:11 PG

    sekolah aku ada 11 orang yg bijak2 termasuk aku, sbb tu ar jd ocean eleven. kalau ada 12 orang, aku tulis ocean twelve dah :P