Honda Civic Hitam WRH6302

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


owh, itu bukan kete tuan ku... mlm smalam, tetiba putera msg tuan ku kta nk dtg umah. memula ingat mb sbb kena sound sbb lama xdtg umah tuan ku, but sbb sorang lagi member Discozmate lama turun KL. nama beliau Fadil. yup, mmg lama xdgr berita dia. but knowing beliau still ingat kt kengkawan kt umah tuan ku, means dia xlupe kengkawan.


so after sembang skit2 kt umah, mereka (tuan ku, fizi, putera, pekdik, fadil) pg minum mamak wpun dh pukul 1 pagi. diaorg naik kete fadil, Honda Civic Hitam WRH6302 yg baru kuar 3 bulan (fuhhh, loaded tu beb! gaji bersih mesti >1600). itu adalah first time tuan ku naik honda civic dan interior dia mmg taste tuan ku (cun n sporty). So glad n hepi to know kengkawan tuan ku berjaya!

"Gaji bape xpenting.. yg penting halal..." cover fadil bila tuan ku tanya psl keje dia. well, he's true and still with his humble style, dia xbgtau dia keje pe. but tuan ku leh nmpak different member yg keje abis diploma, and yg smbung degree.. yg abis diploma, they are more matured.

after few hours sembang2, mereka pun balik since ramai yg keje the next day... tuan ku? cuti sbb ada certain tasks to settle down.

Tuanku kata...
mlm tu membuat kan aku terfikir n bersyukur ngan keje aku skang... dgn keje aku skang wpun income xbyk, still aku dpt contact n jmpa mmber lagi wpun diaorg sibuk. some such as mok (call), nabil (chat), fadil (meet), im (meet), ejoy (meet), emi (meet) are still in contact wpun dh lama xjmpa.

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
Rezeki tu Insyaallah ada jika kita berusaha. Cepat or lambat rezeki tu tu mb dugaan Allah utk kita, nk tau umatnya bersyukur atau x... n mcm fadil cakap, yg penting HALAL

12 Response to "Honda Civic Hitam WRH6302"

  1. BpK AyAM zainal says:
    26 Julai 2008 12:18 PG

    Ooo..ade tetamu ke dtg smlm...aku tido lena da smlm. maklum la, kena bgn awal. sepi jer rase bgn awal, tgk housemate sume tido nyenyak je..huhu..anyway fadil tu last update dia keje jual kete, so no wonder la dia leh beli civic. ko nanti keje gaji besar leh jer beli kan. rezeki beb, usaha jer dulu. aku pun rezeki takat nie jer dulu. kais pagi mkn pagi.

  2. wani ezryl * says:
    26 Julai 2008 10:00 PG

    hoho akhirnya dapat komen jugak! *tepuk tgn kuat2* :PP

    bagos a korg, kasi info terkini psl kawan2 ^^ tu la, pa pe pon yg penting halal. kalau duit juta2 tp makan rasuah pun xgune jugak kan.

    ::)

  3. budakz | syam says:
    26 Julai 2008 9:12 PTG

    alo brader pengajaran tu mmg tepat.. kesabaran kunci kejayaan.. moga kite semua success hendakNYA. Amin..

    Jpe lps aku lik dr sabah n sarawak. dgr citer en.s n en.h nk g sabah ko pe lg join la sekaki..

  4. BlankQo says:
    28 Julai 2008 1:14 PG

    jaynal -> ko kan dh jadik budak baik skang, tdo awal. mana leh geng ngan kitaorg yg tdo lewat :P

    wani -> ko gagal mengomen ke sblm ni.. siannya, huhu

    syam -> en.s n en.h nk g sabah gak? wah, xnk aku ikut.. leh cuti panjang, wakaka

  5. kaizenDaGreat says:
    28 Julai 2008 8:30 PG

    ya yang penting HALAL!!! tapi make sure la HALAL... honda civic? xpe, yang penting, kita tau ape kita nak capai, apa yang kita nak plan...
    kalo xdapat honda civic, lancer pun jadikla (~dasat tul aku ni...), tapi yang penting HALAL...
    wei, ble nak wat gathering? ke korang nak gathering RAYA kat umah aku yg kecek tu? ;p

  6. wani ezryl * says:
    28 Julai 2008 11:19 PG

    ha a, kebetulan time tu blogger tgh wat maintenance.. mangkok tandas tol :PP

  7. wani ezryl * says:
    28 Julai 2008 11:20 PG

    hoo ry nk sponsor rumah utk gathering makan2? sy sokong! :B

  8. wani ezryl * says:
    28 Julai 2008 11:20 PG

    **raja, bukan ry. typo HAHAHAAA *nmpk sgt dlm otak tgh fikir pasal 'raya' huahua* :B

  9. Eiyna says:
    29 Julai 2008 1:01 PG

    a ahh...bguih2...menyokong sape2 yg plan nak wat umah terbukak or ttutup rye nti(bes nye raje ngan wani plan cenggitu)...sesape umah area sini tu pephm lerr.;p

  10. kaizenDaGreat says:
    29 Julai 2008 9:27 PG

    kami paham..tapi takkan nak sponsor hundred persen...at least korag sponsorlah, 20 persen...baru discozmate...
    **aku nak form grup dengan wani supaya dapat membelasah 20 persent korang utk wat raye gthering. kite makan biskut meri je la... ;p

  11. wani ezryl * says:
    29 Julai 2008 4:39 PTG

    biskut meri ok lg. paling sadis kne makan biskut keras tp xde kopi.. hahaha. sajian hebat di hari raya xPP

  12. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:23 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問