MIFC 2008 Kick-off

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


MIFC 2008

tuan ku baru je balik dr menonton bunga api sempena Malaysia International Firework Competition 2008 kt PICC, Putrajaya. tujuan pg sana cuma satu, nk amik gmbo. tu pun dpt tau after pekan call kul5 ptg. contact few peoples, tp sume xleh nk pg. so tuan ku pg ngan pekan jer naik moto fizi.

btolak awal kul 8.20 sbb nk wusha awek2 port2 cun utk amik gmbar. firework malam ni yg di kick-off oleh malaysia akan bermula kul 9.30. In the end, jmpa satu port yg ok la pd pukul 9.25mlm (lame gile nk carik port). dengan kelam kabutnya mensetup kamera+tripod, tetiba letupan pertama pun bermula. damn!

sib baik la firework selama 20min. lg pun niat g malam ni utk usha port, n try to play around wit the settings jer. xaspect dpt great photos pun sbb xdpt port yg diidam2 kan. ni pun br second time tuan ku amik gmbar firework. first time masa merdeka tahun or MIFC lepas kot...

Tuanku kata...
mekasih pd fizi yg sudi meminjamkan moto beliau. moto aku tinggal kt bangsar sbb tukar ngan kete. esk pagi nk servis SILVER for first 1000KM (in only a week???). oh yerk, fizi dh de blog gak skang.

gmbar2 still xdpt touch-up lg spt sblm ni... sbb kena block ngan adobe sbb guna serial photoshop cs3 palsu. haha :P - more photos -

next: China (16hb), Kanada (20hb), Sepanyol (24hb), Australia (29hb)

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
masa tgk bunga api tu terfikir... banyaknya kita bazirkan duit dengan letupan bunga api ni. plus, bole mengundang maksiat gak nih... cmna pun, yg penting, niat...

7 Response to "MIFC 2008 Kick-off"

  1. kaizenDaGreat says:
    13 Ogos 2008 8:49 PG

    cun gambo itu! ')

  2. BlankQo says:
    13 Ogos 2008 11:50 PG

    aku pun rasa ni the best yg aku dpt mlm td -xabis check lagi sume gmbo.. huhu

    but still bkn the right photo I want... sbb aku rasa leh buat better lg.

    anyway, thanx :)

  3. Eiyna says:
    13 Ogos 2008 10:27 PTG

    a ahh..cun gamba tuh..n pi dgn niat yg betui..ni yg rse cam nak ikoooottt gak...hohoho;p

  4. wani ezryl * says:
    13 Ogos 2008 11:19 PTG

    lawa seyh gambar bunga api.. ko boleh memposkadkannya! xD

    bunga api memang membazir, tp satisfaction tu xboleh dibayar.. HAHAHA (tibe2 buat iklan 'pricless' kredit card kat sini) :PP pasal mengundang maksiat, tol jugak. alah couple2 maksiat sekalian, korang kat mana2 acara pun korang nak buat maksiat, kan? ahax. :P

  5. BlankQo says:
    13 Ogos 2008 11:59 PTG

    aku sure ramai lg org len yg dpt shot lagi lawa mlm td.. huhu.

    papepun tq tq..

  6. eM-BerG says:
    14 Ogos 2008 2:46 PG

    damn x ajak =P

  7. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:23 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問