SILVER at first service

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


arini tuan ku amik photo guna kamera phone plak. so plz dun mengharapkan kualiti yg berkualiti (amik gmbar pun ngan perasaan malu2 :P).. huhu



appointment utk pg ni dibuat mggu lepas ari khamis. masa tu SILVER dh ~800KM pada usia 6 hari. service utk 1000KM/1 bulan pertama ni dibuat kt Perodua Balakong. I have to say, perkhidmatan yg tuan ku dpt masa booking agak mengecewakan beliau. But still buat servis kt sana sbb senang n dekat ngan umah.

masih ingat lagi dulu tuan ku pg servis kete ngan ayah beliau masa kecik2. bosan gile menunggu. dat time br tau kenapa ayah tuan ku bw buku bila nk servis kete kt proton. so, bfore pg, tuan ku beli newspaper dulu sbg bahan bacaan. smpai kt service centre, dengan xtau pape, tuan ku pun tanya cmna prosedur dia, n apa nk buat.

"Service amik masa 1 jam", kta org yg layan tuan ku. Siti namanya. "Kita suggest sume kete baru pasang span kt hood enjin, sbb dia boleh menyerap haba enjin n bunyi. so masuk tu, total semua skali tu ~RM195." tambah dia lagi. tuan ku pun accept je suggestion tu, sbb tuan ku rasa better kuar duit buat maintenance dr repair.


"Satu jam lagi after siap, saya akan panggil encik semula. Encik boleh duduk kt sana...". And I think, time had really change.. Zaman dah berubah, dunia dh maju... Masa menunggu servis bkn lagi masa yg sangat2 membosankan spt dulu. Aku xtau klu pusat servis lain cmni or x, tp kt sini ada magazine, newspaper, tv, sofa empuk, ber air-cond, n siap disediakan breakfast nasi lemak. And I have to say too, dat tuan ku very satisfied ngan perkhidmatan yg disediakan kali ni. Tepat 1 jam, kereta pun siap servis. Tahniah team Perodua Servis Balakong!

Tuanku kata...
- Yes, dh boleh bawak > 80KM/j. letsss lumbaaaaa...
- Ahli Kelab Myvi Discozmate:
  + Myvito Ejoy (Hitam)
  + *** Wani (Hitam gak kot.. :P
  + SILVER Eiyna (Silver)
  + Maya Ben (Hitam): baru dpt
  + *** Nadia (Cokelat): baru dpt gak...
  + *** *** (***): tgh booking. teka sape... hehe

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
klu perkhidmatan kita baik, client akan bagitau 3 orang. klu perkhidmatan kita buruk, client akan bagitau 30 orang. so, yang mana satu pilihan bijak???

11 Response to "SILVER at first service"

  1. kaizenDaGreat says:
    14 Ogos 2008 8:09 PG

    SILVER dah abis pantang? weh, meh lumba2...tapi aku nak ina yang bawak... ;p

  2. bZz says:
    14 Ogos 2008 10:08 PG

    Realtime update tak nih?


    ... Jom gi penang weken nih race ngan GTI. Amacam?

  3. BlankQo says:
    14 Ogos 2008 11:14 PG

    kaizen --> sila tulis surat rasmi menyatakan usul anda, tarikh, masa dan lokasi, beserta cop ketua kampung. usul akan dibawa ke pihak yg berkenaan :P

    bzz --> bole je nk race, tp kete xde arr... tuan dia bw blk kelantan.. klu x mesti dh mencipta sejarah myvi auto kalahkan gti, haha

  4. Eiyna says:
    14 Ogos 2008 12:14 PTG

    uishhh ader org nak cabar diriku nampakk..ohooo...meh sini kalo brani..stakat highway pusing2 race kacang jerkk..if race nak parking tu fail sket;p

  5. Fizie says:
    14 Ogos 2008 12:14 PTG

    wah..........semua nak lumba guna MYV ekk...EX5 enjin terbo nak joint gak dalam race nie leh x??tp gua cabar masa tgh jem le...ada bran??? gua bwk 40km/j je masa tu..ada mana2 MYV yang berani potong Gua????

  6. kaizenDaGreat says:
    14 Ogos 2008 1:47 PTG

    farid ^ ala, xyah prosedur la sangat. t aku wat flyer sudah...kekekeke...

    fizi, sorila...gua bukan myvi, gua SAVVY... ape? nak lawan mase jem?? jom, kita try waktu peak hour kat kl! aku lawak gear auto dengan ko, masuk jalan xjem, tukar manual!!! xD

  7. ch|nan Says:
    14 Ogos 2008 3:01 PTG

    ada race??errr...gua nk join guna gua pnyer PEH47 bleh x??oppsss...xleh guna sbb tong NGV berat...errr gua pkai bini gua pnyer NEO bleh x??tp gua bg lu org head start 5 minit laa...boleh x???alaa...boleh laa...boleh laa...boleh laaa..

  8. wani ezryl * says:
    14 Ogos 2008 4:27 PTG

    ok ok nk kne setup NOS dlu baru boleh lumba. tunggu haa (smbil ketuk2 myvi burukku) :PP

  9. BlankQo says:
    14 Ogos 2008 4:32 PTG

    nampaknya sambutan utk race sgt menggalakkan. pekata kte main hot pursuit... sape dpt langgar kete polis trafik paling byk n bounty paling tinggi tanpa tertangkap, dia menang. wahahaha -terpengaruh ngan game byk sangat

  10. wani ezryl * says:
    14 Ogos 2008 9:44 PTG

    alah kite xde game itu T_T maka marilah kite main kete langgar2 kat funfair (wujud lg x kereta tu?) xDD dlu pergi taiping macam ada je~

  11. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:24 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問