kami berbuka di kf-si

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


pertama kali bercerita psl berbuka *pastikan anda xbaca post ini ketika waktu berpuasa kerana kami xbertanggungjawab sekiranya anda terpaksa berbuka setelah membaca post ini!

memula skali, mestila ada model spt iklan makanan yg lain bagi menarik perhatian pembaca *model adalah yg depan, yg blakang tu bkn model :P


the storynya, tuan ku telah ke kfc midvalley utk berbuka. so review ini adalah tertakluk kpd lokasi dan masa spt ketika direview. didapati kfc pun telah menggunakan perkhidmatan pda utk tempah makanan *sbb ramai org beratur dan mereka berpiket membantah Israel


sesampai di kaunter tuan ku dapati Hot & Spicy tidak dijual tetapi diganti ngan Spice Crunch bersempena bln pose *kot
  • Ayam: ada rasa kari, ada cebisan2 daun kari di ayam. sedikit masin (which is good sbb xtawar). lebih sedap dari perasa tomyam yg dulu
  • Nasi ayam: acceptable sbb ada rasa cm nasi ayam biasa. berbanding masa 2 taun lepas yg nasinya xde rasa pape
  • Sup: ada bebola ayam yg dipotong2. tapi kena tambah RM1.20 which is xsesuai. should be free! (additional)
  • Set: dipanggil Festive Combo. 2 ketul ayam, satu bekas nasi, dan 1 air sirap
  • Harganya: RM 9.40 shj:
KFC Festive Combo

Tuan ku kata...
oleh sbb bbuka pose n lapar, "Ayam xmau drumstik n tight thigh (so bpeluang utk dpt sume dada)". dan "Cheesy kt cheezy wedges tu mintak lebih yer kak!"
owh, mekasih byk2 kt wani yg bagi award "I Luv ur Blog" mggu lps. nanti aku buat post bg kt org len plak k :)

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
utk org2 cm aku, jangan order dinner set ketika berbuka kerana confirm xabis. lebih2 lagi bila dpt sume dada cm smalam. klu xabis, make sure bungkus bagi kengkawan kt rumah kerana mereka lebih memerlukan

8 Response to "kami berbuka di kf-si"

  1. wani ezryl * says:
    9 September 2008 2:11 PTG

    kite kasi ko bintang cemerlang utk entry ni sbb ada gmbr makanan ahaha (pencinta makanan sudah tiba!! :PP)

    xsilap, mc d pun siap kuarkan hidangan special sempena ramadhan (a&w pun siap ada sate. apekah---) :P

    oh oh spelling mistake (or keyboard typo?) tight tu tuka jd thigh. ^^

    okie dokie. slmt mkn kfc! ;)

  2. BlankQo says:
    9 September 2008 2:24 PTG

    ahaa.. aku dh jangkakan ko akan suke post makanan :P

    fastfood kt malaysia dh makin pelik, dh jd slowfood (sbb sate take time utk panggang :P)

    spelling tu dh betulkan. biasa aku main sebut jer, mmg xtau ejaan.. haha. tq2

  3. kaizenDaGreat says:
    9 September 2008 3:37 PTG

    wahhhahhh.... kebetulan menu berbuka adalah sama...

    cume kami menikmati di rumah sahaja dengan gaya yang sangat selamba... xyah terkocoh-kocoh nak kejar waktu solat... hehehehe

  4. eM-BerG says:
    9 September 2008 7:06 PTG

    lol.. post yg sgt menyampah...
    arghhh.. harus laa babi masak kunyit begini

  5. dR rA1z Says:
    9 September 2008 8:44 PTG

    huhu.. post yg membosan kan.. sbb kat indon memang mkn kfc ngan nasik even hnya nasik putih biasa.. tp indon nye tak de lar best sgt.. dah lar takde cheezy wedges,coeslow n mash potatoes.. huhu... tetibe rase nk mkn kfc... sbb dah lme sgt tak mkn kfc kat cni... last mkn mase annversary uncle n cik intan :(

  6. BlankQo says:
    10 September 2008 7:07 PG

    xpe2... saya mengerti bahawasanya tiada menu sedemikian di korea mahupun di indonesia... especially di korea ar sbb xde AYAM KFC HALAL melainkan BAB* GORENG KUNYIT jer, haha

  7. wani ezryl * says:
    10 September 2008 10:44 PG

    babs goreng kunyit?? benda itu wujud?? <---muka naif :P

  8. Eiyna says:
    12 September 2008 1:23 PTG

    baru dpt membaca blog..uiskk rse ketinggalan.. mmg beskan mkn ari tuh kat kf-si(i like dis)...siap leh tapau wat balik lg..len kali mintak blanje lg...yahooo;p