raye dh abiss le...

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


tuan ku telah kembali menulis blog menandakan musim perayaan telah pun berakhir dan marilah kembali ke alam nyata.. arini cuma menulis laporan sepanjang ketiadaan sejak seminggu lepas:

Fire in the bottle

ini berita hari raya yg berlangsung spt biasa. harga bungapi dan mercun telah meningkat secara mendadak, maka berlaku pengurangan belian. mgkin ini berlaku kerana kerajaan tidak meletakkan harga siling bahan api tersebut. mujurlah bekalan baki stok tahun lepas mampu menampung keperluan hari raya tahun ini.

Lemang

terdapat 2 meriam tanah telah dibuat tetapi tidak diletupkan kerana pemilik meriam tersebut xde... hanya lemang shj yg dibakar spt biasa

Salam 3

hasil kutipan duit raya juga telah berkurangan secara mendadak mengakibatkan ekonomi tidak stabil. lebihan perbelanjaan juga terpaksa dibuat sbg cukai pendapatan tahunan. lebihan perbelanjaan ini yg lebih dikenali sbg duit raya bagaimanapun diseimbangkan hasil ketiadaan ramai sanak saudara pd tahun ini

sebuah kek telah dibeli bagi menyambut bestday tuan ku yg jatuh pd hari raya. mkn pizza bersama keluarga juga telah berlangsung pd hari ini. biarpun tiada hadiah diterima, ribuan terima kasih diucapkan. walau bagaimanapun tiada gmbar direkodkan dlm kamera tuan ku.

sekian sahaja berita pd kali ini

Tuan ku kata...
raya tahun ni xde perasaan...

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
pulanglah ke kampung untuk berhari raya kerana kepulangan anda sgt bermakna... begitu juga dgn duit raya anda -sgt bermakna!

4 Response to "raye dh abiss le..."

  1. faezah Says:
    5 Oktober 2008 5:53 PTG

    wah bangga nye ade gambar saya...
    hahahha....
    surprise besday party yg terkantoi...
    huuhu...

  2. BlankQo says:
    6 Oktober 2008 12:34 PG

    surprise besday party yg kantoi sbb berasa pelik nape sume org xtdo lagi wpun dh nk dekat kul doblas n tetiba sume org kuar kamera... errr XD

    wlau cmna pun mekasih byk2.. terharu beta :P

  3. wani ezryl * says:
    6 Oktober 2008 4:01 PG

    sori weh ketinggalan bday ko. amponnnnn sifu! :P

    oh ok. ni la masanya.. *pukul gendang* HAPPY BIRTHDAY, blankqo!! semoga ko sukses sukses! *sila buat aksi menyiku itu* :P semoga dilimpahi kesihatan yg superb, kekayaan dunia akhirat, kegembiraan to the max & may all ur hope&dreams come true!! ^^

    oh kite xmain mercun tahun ni. haha

  4. kaizenDaGreat says:
    6 Oktober 2008 8:38 PG

    aku tidak suke sama budak2 main mercun!!! bising!!
    tp aku ada suggest sama dorg supaya main mercun kat dalam sungai. selamat jiwa!

    xD