tolong.. pencuri, pencuri!!!

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


tetiba dapat panggilan dari mak tuan ku... "Ada salinan surat beranak x?". tuan ku terfikir sejenak... xtau ade ke x.. tp yg pasti yg original ada kt rumah di penang. "Erm, xsure ar... xde kot. apsl?" tanya tuan ku.. "Umah kite kena masuk pencuri!"

xsangka ada jugak org nk mencuri waktu org beraya. tingat kt iklan tv3 yg ni:



actually bfore balik beraya mak tuan ku dh report kt polis bgtau xde kt umah seminggu, dgn harapan polis meronda la rumah tlg tgk2 rumah... tp cm xde beza je report ngan xreport... byk gak la barang ilang, tp sume brg yg kecik2... antaranya collection jam ayah tuan ku yg rasenya bernilai >10k, dvd player br, duit2 luar negara, barangan mengandam (mak tuan ku x-mak andam), hp buruk, briefcase document berisi surat beranak, sijil simpanan premium dan dll

Tuan ku kata...
wahhh, nampaknya dpt surat beranak baru ni... baru je cite psl surat beranak aritu...

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
bak kte iklan tv kt atas tu... baru abis puasa, jangan tambah dosa...

8 Response to "tolong.. pencuri, pencuri!!!"

  1. wani ezryl * says:
    6 Oktober 2008 3:55 PG

    tu la, harta kecurian xpe lagi. kalau dokumen hilang, susah nak kena pergi report then buat baru. pencuri bengong! (puasa, raya, kerja dia merompak je. apekah---)

    ko kena bela serigala depan pagar, apa2 hal dia gigit dulu pencuri tu. hahaha :P

  2. kaizenDaGreat says:
    6 Oktober 2008 8:39 PG

    sian kamu...bersabarlah... tp aku rase farid mcm suke je dapat surat beranak baru...

    doakan semoga, perkara baik2 sentiasa berlaku di sekeliling kita... Amin!!!

  3. Mawar_MeLaTi says:
    6 Oktober 2008 10:50 PG

    Cian nya kat awk.. hari tue pun aku hmpir kna samun. da ke ptt ms aku g kdai da sorng mamat nie duk usha2 beg dlm bkul mtr aku. Aku dgn gaya sorng pendekar trus cpat2 myelamat kan beg aku. Nsib dia blah pas tgk aku. klu x, nanya aku d'btnya...
    P/S : Jgn s'skali tggalkan harta korng kat mtr.

  4. saya says:
    6 Oktober 2008 3:06 PTG

    blog.. cakap kat tuanmu kata saya pon dah kene dah hari tu. perasaannya? sangat seronok dan sangat gembira. ggrrrr... rasa nak bunuh je perompak2 tu!!!!

  5. bZz says:
    6 Oktober 2008 3:39 PTG

    next time time raya suruh uncle sewa pakgad singh tu barang seminggu dua.

    "Itu kici manyak jahat ada datang, saya satu orang kasi belakang juga taroh sama dia".

  6. ch|nan Says:
    7 Oktober 2008 2:43 PTG

    antara barang yg hilang:

    1 brief case berisi surat beranak semua org (kecuali gua pnyer sbb ada kt gua), 3 geran kreta (PGM848, PEV48 & PEH47) 2 geran motor (PEN614 & tak ingt nombor) surat nikah mak ngan ayah, sijil simpanan premium dan segala mak nenek dokumen ada dlm 2.

    1 beg mengandam berisi jewelerry tiruan..(dikeluarkan masa kenduri gua ari 2)(mesti pencuri 2 nmpk jer brg kemas..trus berkata ' aku kaya..aku kaya')

    1 kotak penoh berisi aksesori wanita e.g rantai n gelang manik (bodoh pnyer pencuri..rantai manik pon ko sebat)

    beberapa utas jam tgn..termasuk 1 tag heuer..(2 la..dlu gua mintak tag 2 xbg..kn dh ilang..aduss)

    mata wang allien (antaranya USD, Baht, Canada dollar, rupiah, riyal)

    DVD player hadiah kawin gua

    segugus kunci kereta PGM848 (nasib baik dia xbwk lari kreta..kalo x...nangis!!!)

    sekian laporan yang diterima dari penang...

  7. wani ezryl * says:
    10 Oktober 2008 11:20 PG

    xpe la ch|nan, bukan rezeki kite nk wat camne. perompak tu biar a dia menjawab sok kat akhirat T_T

  8. fARHaNALiCiOus says:
    10 Oktober 2008 2:12 PTG

    teruk nya.
    raya pun nk mencuri.
    nk duit gi raya la.
    dapat duit raya.
    hurm~