Talk about my wish list

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


klu korang slalu baca aku, korang mungkin tau tuan ku wish list...

which are...

My New Lens
a wide lens

iPhone 3G & iBook G4
and iPhone 3G

well, guess wat.... both are on the table rite now!!!

The Wide Lens
tuan ku beli petang td kt kedai Photo Keat jalan pudu... harga 'cume' RM1600... yer, aku tau ianya adalah harga sebuah kamera SLR entry level... retail price adalah ~RM2200. the photo result? damn nice!!! I'll share with u'all later ;) btw, thanx to eiyna sbb temankan beli lens ni... missing my photographer friend, faizal... hope he'll return soon

The iPhone 3G
iPhone ni bukan tuan ku punya.. ianya adalah kepunyaan kupik. dia tggalkan pd tuan ku utk crack iPhone tu... it was a very nice experience.. now understand crack iPhone ada 2 peringkat which is 'jailbreak' and 'unlock'... but gagal utk unlock, haha.. mb needs unlock sim kot. btw, tuan ku love iPhone very much, one of the greatest invention eva.

Tuan ku kata...
dun know wat to say... ada wedding job this weekend, so hope to see great photos :) the iphone? wish it is mine :P

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
jgn jadi org yg gile gadget kerana ianya pasti mengeringkan poket anda.. n jangan terlalu mengejar duniawi.. huhu

10 Response to "Talk about my wish list"

  1. K says:
    20 November 2008 12:07 PG

    K pon suke iPhone jugak.. tp tu la.. nk kena unlock tu masalah sket tu..
    kalo la ade iphone versi unlock die jual.. kan ke hepi..
    .
    newey, semuga benQo berjaya dapatkan iPhone!!
    *sorak*

  2. uShop says:
    20 November 2008 4:23 PG

    pernah ade wish nk ade iPhone, tapi pasal nk kene unlock ni la buat wish tu tenggelam x timbul2..
    but skang Aku dh ade ipod touch 2G. kire luaran same pon ok la kn hehe..

    semoge berjaye ngan wish ko!!

    /berminat nk ade cam tapi fulus xde:(

  3. saya says:
    20 November 2008 11:24 PG

    wahhh..wish list over the moon patot pon takde orang nak toong sponsor. hehhehehe.. cuba la wish cempedak goreng ke, pen kilometriko je, harus berduyunnn nak sponsor kat tuan blog nih. ehehhehee..

  4. BlankQo says:
    20 November 2008 11:42 PG

    K -> ada versi unlock, tp mahal gile.. ~3500

    uShop -> carik la yg iphone 2G.. hehe

    saya -> xla smpai over the moon, over the budget jer :P best gak kan klu wish cempedak goreng, senang jer nk dpt xD

  5. Eiyna says:
    20 November 2008 12:11 PTG

    ohoooo...smuga anda mencapai ape yg diimpikan b4 anda kawen...sbb in case belom dpt pon jgn jdikan ia sbg wish for hantaran nti.... oho***berdoa dlm hati***(";)

  6. budakz | syam says:
    20 November 2008 3:02 PTG

    bro.. waa mahal gler beb kalu angkut 2 brg trus.. bter 1 by 1 dlu.. ukan pe poket ni rsenyee mcm air jea.. dh try cr air tu tp rsenyee bertakung jeaaa(ayat f'zal beb *hope f'zal ngat ngan ayat dier ni..hehehe).. hahaha.. anyway wish u bes of luck.. salam..

  7. khairierahman says:
    20 November 2008 4:00 PTG

    eiyna.. sila doa benQo gets what he want before kawen, kalao die mintak barng2 tu untuk hantaran kawen, xke naya nnt..

  8. wani ezryl * says:
    20 November 2008 7:30 PTG

    gila gadget je xpe, jangan terbeli semua.. memang kopak a pastu.. ahaha :P

  9. kaizenDaGreat says:
    22 November 2008 10:16 PG

    Aku pn gle gadget,stationery n gle buku.tp kekangan kwangan mbataskan segala.hahaha.
    Tp if dpt sponsor,skang gak aku tulis wish lists(lists-sbb ada lbh dr satu list ;))

  10. 文章 says:
    11 Ogos 2015 3:20 PTG

    餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問