Escape Unhurt

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


got a sad story utk korang, especially kengkawan upm. last nite at 8pm, faizal eksiden kt highway KM119 alor gajah melaka. kete dia hancur disondol honda crv, lalu dia menyondol wira di hadapan. dia selamat... tp physically shj... wt masa ni dia mengalami short term memory lost till skang...


830mlm, tuan ku kol faizal.. then dia kte "aku br pas eksiden bro". 10pm tuan ku n zainal bertolak dr umah turun melaka membawa misi 'saving private faizal'... ble jmpa dia, dia tanya... "cmna korang tau aku eksiden bro?"

memory dia lost atau xbrape nk ingat around past 8month.. kengkadang ingat kengkadang x... bila tanya dia bulan bape, dia kte bulan 3... dia blum konvo, n blum raya... dia kte dia br keje HSBC, ingat few names officemate dia, tp xingat kt mne dia tmpat dia duduk kt office tu.

smpai kl balik around 4am... bwk dia pg hospital tawakal sentul.. still dlm kete dia tnye soalan2 sme yg pernah dijawab... pg td kol dia, dia still xingat ape yg berlaku.. n xingat pun memory sepanjang tuan ku n zainal amik dia mlm td...

at first mmg kelakar n lawak.. sbb dia asyik ulang soalan jer.. no matter cmna korang terangkan, 2-3min lagi dia akan lupe n tanya balik... antara words yg dia kerap ckp, "wah, aku escape unhurt la ni???" first time tgk org mengalami mslh cmni... smpai tuan ku ckp kt akak counter spital tu "xpe, gelak jer kt dia.. dia bkn ingat pun jap lagi.. " :P

tp lama2 jd risau... sbb dia xok lagi till now.. doakan dia pulih segera k kengkawan...

Jal
sedikit sedutan perbualan dalam kete...








Tuan ku kata...
utk korang yg nk melawat dia, bilik 207-4, hospital tawakal, sentul... waktu melawat 9pg-10mlm

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
memori manusia xsama ngan memori komputer

18 Response to "Escape Unhurt"

  1. eM-BerG says:
    17 November 2008 12:37 PTG

    wahh.. kesian... innalillah(sila maklum bahawa penggunaan word ini bukan hanya untuk org meninggal tetapi juga untuk sebarang kemalangan.. saya juga baru tahu..)
    kem salam kat dia kalo dia ingt m lagi.. macam x kot... sbb jumper dua kali jer.. masa kat upm ngan bulan 7 aritu

  2. m Says:
    17 November 2008 12:56 PTG

    everyone, please pray for him.. hope die akan ok within dis few days.

  3. mizzliza says:
    17 November 2008 12:58 PTG

    everyone, please pray for him.. hope die akan ok within dis few days.

  4. Fizie says:
    17 November 2008 2:09 PTG

    Muga2 faizal cepat le sembuh..bahaya kalau melibatkan kepala nie..dah bg tau mak ayah dia lum?

  5. sewordz says:
    17 November 2008 2:13 PTG

    aku doakan faizal cpat pulih la...
    harap2 lpas nie dia ingat lg hutang aku... huhu...
    wlaupn tkde, tp aku reka2 je..
    brape lame dia ade kt spital tue?
    kalo smpat aku lawat kt spital la, kalo tk lawat kt umah je...

    smoga ko cpat sehat... amin...

  6. Tanpa Nama Says:
    17 November 2008 2:59 PTG

    aku simpati gak ngan si faizal, dah 2 kali r kiranya dia excident melibatkan dilanggar org neh..aku rs mesti dia trauma lepas ni..hurm.. arap2 cepat sembuh r..

  7. Eiyna says:
    17 November 2008 3:35 PTG

    muga faizal cpt sembuh...ameen.

  8. mizzliza says:
    17 November 2008 4:21 PTG

    till now..he's not ok:(( cpt laaa ok..

  9. Tanpa Nama Says:
    17 November 2008 5:17 PTG

    aku harap dia sembuh la cpt..tp aku harap dia sembuh dan lupe name aku..bleh la aku tukar name jadi james bond ke,hulk ke..aku nak dia panggil name penuh aku(shafie) n bukan apai..huhuu..

  10. wallaweii Says:
    17 November 2008 5:24 PTG

    baru aku prasan waktu dlm jam n minit serta tarikh aku mengulas di atas adalah sama..gempak giler..
    mr.faizal,mlm ni aku dtg usha2 ko yer..

  11. wani ezryl * says:
    17 November 2008 6:49 PTG

    mengingatkan kite kat cerita '50 first dates'.. kalau camtu kena sediakan rakaman camni utk ingatkan dia pasal benda2 lepas yg berlaku. kalau ada gmbr & such (aktiviti2 dlu), silakan tunjuk spy dia dapat ingat. who knows, scr pelan2 nnti dia ingat sikit2. tp ape2 pun ikut advice doktor la camne pun ^^ may he get well soon.

  12. mizzliza says:
    17 November 2008 7:55 PTG

    td adik die msg, parents die dh bwk die kuar dr hospital.. doctor ckp die xde pape tp adik die ckp..die still lupa2 camtu.. die tgh tdo skang.. hope pas die rehat ni n tenang skit die akan ok.. aku rase die terkejut lum hbs.. coz bkn sume die lupa n die masih leh berfikir dgn baik sebenarnya.. doakan die cpt baik..

  13. khairierahman says:
    17 November 2008 11:50 PTG

    omg! omg! omg! omg!
    .
    biar betik ne? aku doakan faizal cepat sembuh dan ingat balik sumer benda..

  14. saya says:
    18 November 2008 11:24 PG

    aduhh..kalao luka dibadan nampak darah parutnya..luka dalaman mcm ni memang sukar. saya doakan moga kawan anda itu cepat sembuh..

  15. uShop says:
    20 November 2008 4:40 PG

    pernah jumpe pesakit cmni waktu belaja, perasaan antara dokte-pesakit memang lain dengan perasaan bila berdepan dengan org yg kenal..

    korang sebagai membe2 kene la byk bantu..

    doa2 cepat pulih..insyaallah
    semoga Allah terus memberi nikmat ingatan kepada kt sume..

  16. kaizenDaGreat says:
    22 November 2008 10:11 PG

    Hope dia akn smbh cepat.mehla kta suport dia ramai2.
    For those yg sgt rapat,alwez suport him.

  17. mizzliza says:
    1 Disember 2008 3:07 PTG

    thanks utk sume yg support n tuk blankqo n jenal yg tlg amik die hari tu.. faizal dh okeh skng... nnt tunjuk video2 yg record hr tu..:p

  18. BlankQo says:
    1 Disember 2008 3:09 PTG

    tu ar.. alhamdulillah dgr cite beliau telah kembali normal.. :P

    tp xjmpa dia lagi... nnti dh jmpa br buat laporan seterusnya.. hehe