Maximum Gambar!

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


maaf di atas ke bizian (busy) x mengupdate blog. amaran: post ini mengandungi byk gmbo... jgn tgk berhampiran objek mudah terbakar... xD


ahad lps telah pg ke kenduri cousin 2 pupu di ampang... tetapi xmau cite sbb xde gmbo.. cite ini adalah sehari sblmnya di mana tuan ku, pekan, adik pekan, man gaban, zana, tina n arif telah keluar menembak di sg congkak. tuan ku, pekan n adik pekan telah smpai awal, maka mereka berposing dulu:

Separuh dari team
everybody, hold for 2 sec ok!

sesudah itu barulah yg len2 smpai... inilah peserta2nya:
Finally The Team
dari kanan atas: adik pekan, zana, man gaban, tina, arif, tuan ku, pekan

oh, yg ni aksi semasa nk amik gmbo.. ni je la pun yg tuan aku amik.. hoho
Mencari sudut
best ooo menyorok bwh jembatan

antara hasil gmbo yg smpat diedit adalah spt di bawah:
Waterfall
Waterfall
Waterfall
Waterfall
Waterfall

habis bgambo kt sg congkak, mereka ke cyberjaya utk menjoin hari keluarga cyberjaya... tp mereka dtg cuma nk amik gmbo org men drift jerk:
Drift 2
Drift 1
The Sharperst
Two cars

pastu sbg penutup majlis, mereka ke putrajaya nk solat asar n maghrib:
Menara Refleksi
They just love to be shot
Refleksi
Backing the Mosque

last but not least:
Circle of Life
mereka yg jakun dgn wide lens (bak kte emberg yg dengki ngan wide lens tuan ku :P)

Tuan ku kata...
utk gmbo2 lain sila check-it-out-at flickr.com. oh, dgr cite faizal dh sihat... leh ajak beliau join kembali team menembak.. hehe

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
outing lah pd ari sbtu, kerana confirm xbangun pd keesokkan harinya

8 Response to "Maximum Gambar!"

  1. orangorang says:
    2 Disember 2008 11:08 PG

    cantiknya gambar2 dlm blog ni. rasa bahagia je bila tgk.

  2. K says:
    2 Disember 2008 6:05 PTG

    u know what benQo, sangat suke gambar yang paling last tu.. eventho xkenal langsung orang-orang dalam tu.. hohohohohohohoohohohohohohohohohohohoohohohohohohohoho..

  3. atina ismail says:
    3 Disember 2008 6:45 PTG

    k:saya slh seorang dari yg jadi mangsa wide lens blankqo tuh
    wah wah wah,blank,sedapp je ko cakap kami jakun ehh,,,amboi amboi,,tapi satu ar tak leh blah,apesal kaki ko masuk dlm lens tuh,,,????

    jiwa kacauuu tul,,hahahah,,tapi best,,pasni kita try lagiii,,ahaksz

  4. wani ezryl * says:
    5 Disember 2008 1:17 PG

    gile lawa ok. kite nk meng-up-kan ko sebagai jurukamera profesional dalam jiwa kite ecehh *kalau org len xnak certify ko, it's their problem.. ahax* :P

  5. BlankQo says:
    5 Disember 2008 10:32 PG

    wani -> ohoo, pasni kt gambar2 aku nk tulis wani-certified ar... hehe

  6. mansid says:
    10 Disember 2008 8:22 PTG

    Gambar-gambar di sini amat cantik. Sudah tentu ia diambil oleh mereka yang arif dalam bidang ini serta kamera yang baik juga.

  7. tangonovember says:
    18 Disember 2008 9:19 PTG

    3 words man:
    GAMBAR
    YANG
    LAWA!!!!

    SLR apa ko pkai?!

  8. BlankQo says:
    19 Disember 2008 3:29 PTG

    tangonovember -> aku gne nikon d70s jerk..:D