Doesn't make sense

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


dua hari lepas dpt surat dr jpa... "Melapor Diri Setelah Tamat Pengajian...". yer, tuan ku lupe akan hal ini. last time nk melapor diri, wani ckp xyah lg sbb blum konvo. bile dh konvo terlupe plak. mula la tingat plak utang ptptn yg dh lme xbayar...


JPA Melapor Diri

"Tek, tek tek..." grill rumah diketuk. sapelah gerangan yg mengetuk tanpa memberi salam ni. mungkinkah org pakistan jual carpet dtg umah... dgn suasana bahang tghari yg panas begini, mmg mereka suke jual carpet. xtau dimana relevennya.

Dgn bertuala kerana br kuar toilet, tuan ku pun membuka pintu. sangkaan meleset bila muke brother poslaju yg dtg. br je smlm jenal cite ada org pos laju anta surat, tp nme pompuan... so dia xamik. rupa2nya surat utk akak ipar tuan ku.

"Farid Iqbal Ibrahim"... tanya brother poslaju. "Yer saya" jawab tuan ku. "Tulis nama, ic n tandatangan kt sini" smbil brother tu mengacukan kertas serahan. lepas dh setel n dpt surat tu, brother posmen tu pun blah.

Sampul tertulis "Majlis Amanah Rakyat". uish, rase2nya xpenah la plak tuan ku berurusan ngan mara. Alamat blakang dari "Bahagian Penganjuran Pelajaran". Ini sudah menimbulkan kemusyikilan... maka smpul pun dibuka dan dokumen dlm dikeluarkan...

Mara SPC

PERMOHONAN PINJAMAN PELAJARAN MARA DI BAWAH SKIM PELAJAR CEMERLANG (SPC), PROGRAM SARJANA TEKNOLOGI MAKLUMAT DI INDIA

err, tergamam tuan ku seketika. bila plak tuan ku ada apply master kat india???

Tuan ku kata...
it just doesn't make sense. xpenah plak rasanya apply nk smbung master. apatah lagi kt india.klu xde apply master, sure la xde apply pinjaman. yg aku tau aku bizi ngan bisnes skang smpai xde masa nk update blog... n lately ramai org tipon panggil interview keje wpun tuan ku xpenah apply. rasanya ni mesti keje upm ni!

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
ptptn pun xbayar lagi, dh nk mintak pinjaman pelajaran lain. tu blum nk kira pinjaman nk beli umah, nk beli kete n len2 pinjaman... adakah kte dilahirkan utk buat pinjaman n berhutang seumur hidup???

sila melapor diri pada jpa dgn pantas dan tuntas. mse nk mintak biasiswa, bkn men laju lagi. mintak lapor diri pun malas ke??? bkn nya suh bayar balik pun!

3 Response to "Doesn't make sense"

  1. wani ezryl * says:
    17 Januari 2009 6:10 PTG

    mmg sah ni keje upm! lolx

  2. Eiyna says:
    19 Januari 2009 1:15 PG

    wahaha.....ader harapan ni nak join pi india...
    jooommm sambung phd kat sne...
    yuhuuuuu ;p

  3. ch|nan Says:
    19 Januari 2009 8:34 PG

    tahniah!!!bleh la gua g honeeeeyyyymoooonnnn kt india plak...nk jumpa priety zinta...ahaksss..