Sorang lagi selamat

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


nama beliau hudzaifah... kami memanggil beliau Pekan. Pekan sedang tersenyum memasuki pintu rumah...

Pekan entering the door

lps tu pekan salam dengan sume org. kami pun xtau kenapa...
Salam dulu

owh, pekan nk kawin rupanya... dh besar dh pekan :P
Senyum tu tanda takut

pekan kawin dgn seorang doktor. Dr Fatimah namanya... bila sakit dr fatimah akan merawat pekan
Dr Fatimah

rupa2nya pekan tidak keseorangan. beliau ada 'partner mse akad'... bakal suami adik ipar beliau (nama xingat :P)
Dua pengantin

sebelum akad, mereka kene mendengar khutbah dulu...
Dengar khudbah

dengan sekali lafaz, pekan telah sah menjadi suami dr fatimah
Aku nikahkan dikau...

maka pekan pun kena baca lafaz taqliq
Baca takliq

setelah selesai, sessi mbatalkan air smbhyang pun berlaku
Batal air sembahyang


sessi peluk memeluk pun turut berlaku
Father & Son

Mother & Daughter

itulah kisah pekan dan dr fatimah... semoga mereka bahagia kekal ke anak cucu
Hudzaifah & Dr. Fatimah


Tuan ku kata...
wah, smpai jugak jodoh pekan. lagi awal dr jodoh aku, haha... (akhirnya aku berpeluang jugak update blog setelah berkurun :P)... owh sori kengkawan yg mintak aku buat quote (ada 5 quote tertunggak), bkn xnk layan korang tp bz sgt2.. aku try asap k

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
kawin le cpt2...

8 Response to "Sorang lagi selamat"

  1. Red Clutch says:
    6 Jun 2009 11:29 PG

    tahniah buat pekan...sorry esok x dapat pegi...last minute smlm kena tuka plan...Congrats both of u

  2. wani ezryl * says:
    7 Jun 2009 1:10 PG

    akhirnya ada entry! haha. congratz and happy wedding's day to pekan xD

  3. BlankQo says:
    7 Jun 2009 9:36 PG

    redclutch - majlis dia ada ari jumaat, sbtu, and ahad... so klu xleh pg tu tiada maaf bagimu :P
    wani - erk, first statement yg makan dalam tu xD

  4. khaiRie says:
    8 Jun 2009 8:43 PG

    tahniah encik pekan, walaupun saya hanya pernah nampak beliau sekali sahaja seumur hidup, iaitu di bilik blankqo (kot?)..
    dan blankqo, kamu bile lagi? cepat-cepat la yer.. *wink*

  5. Eiyna says:
    8 Jun 2009 2:04 PTG

    a ahh...tahniah pekan....
    seperti kata mr khairie, blankqo, kamu bile lagi? cepat-cepat la yer.. *wink* --->saya copy paste je... uhuk2...

  6. BlankQo says:
    8 Jun 2009 2:16 PTG

    khairie -> time kasih di atas *wink* anda... moga2 cpt aku kawin.. haha
    eiyna -> xbaik copy paste, lecturer marah nnti :P

  7. MIZZNISS says:
    23 Jun 2009 3:40 PTG

    asekomm... da lme xbce blog ni and da lme gak tak tgok pic cntik2 kat cni, kini saya kembali lagi(mcm iklan lak) haha... cpt2 upload pic cecntik yer tuan blog

  8. Fathi Baik says:
    26 Jun 2009 2:33 PG

    lawa la gambar wedding ni..susunan cerita dia lawak.