Azan di atas bukit...

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


glad ada sikit mse terluang utk update... rindu utk update blog cm dolu2...


Azan di atas bukit... it is actually satu lagi mimpi tuan ku mlm td (told you story before bout mimpi tuan ku) -ada story br nk update blog ke???

City at sundown

somewhere in the middle of nowhere... ada lader kayu yg tinggi (lader tau, bkn stair) menuju ke puncak sebuah bukit (bukit tau, bkn The Bukit majalah sekolah tu...)

slowly tuan ku naik tangga tu... toleh ke bwh, ada few people lagi follow tuan ku... termasuk beberapa ekor itik.. (k, dats funny... itik bole panjat bukit yg cerunnya 90 darjah??)... somehow dh nk smpai kt atas, tangga ada goyang skit. tp dpt gak panjat smpai ke puncak.

perhatikan sekeliling... keadaannya gelap dan kelam... kabus sgt tebal. langit pun xnmpak. then nmpak beberapa follower td smpai kt puncak gak (bersama2 itik mereka). dgn mudah diaorg naik ke puncak...

sesampai kt puncak, seorg dari mereka azan...

perlahan2 kabus dan kabut hilang... kelihatan cahaya matahari senja samar2 mula menerangi alam...

tiba2 tuan ku dikejutkan oleh mesej sms... "weh, pe password wireless office???"

Tuan ku kata...
tiada kaitan wireless password ngan mimpi tersebut... it was a real message from the real world. anyone can interprete the dream?

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
jgn letak password kt wireless office supaya org x ganggu tido anda

3 Response to "Azan di atas bukit..."

  1. zr Says:
    16 Julai 2009 1:33 PTG

    jwpn kreatif di sinar :
    1. "seorg dari mereka azan...

    perlahan2 kabus dan kabut hilang... kelihatan cahaya matahari [senja] samar2 mula menerangi alam.."

    That's maybe la...
    dah azan subuh..tp xbgun2 la..so, org tu azan lg walau pun dh [pagi]= [langit dh mula cerah]..

    just guess.. :b

  2. da_rare_areiz says:
    16 Julai 2009 1:33 PTG

    haha.. saya tau.. mesti awak tertinggal mana2 solat yg perlu digantikan,.. dia nk sedarkan bahwa kemana saja Allah sentiasa ada.. even in a dream... hehe.. btw i'm home.. hehe..

  3. Miss jane says:
    31 Mei 2010 2:45 PTG

    成人論壇,080聊天室,080苗栗人,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人電影,成人遊戲,成人文學,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,正妹牆