Penerbangan MH066

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


lbh kurang jam 1130 25 Sept 09 waktu malaysia, maka berlepaslah pesawat airbus A330. meninggalkan segala gadget2 yg ada (ada dua je pun, iBook n Nikon D70s), tuan ku pergi dgn tangan kosong... wpun bwk 3 beg...

lapan jam kemudian, kedengaran... "Selamat Datang ke Lapangan Terbang Incheon..." dr speaker pesawat... Alhamdulillah, tuan ku selamat smpai ke Korea Utara Selatan.

shot skit
shot dr dlm bas ajer

rse hepi gile akhirnya dpt jugak menjauh kan diri dari kerja dan kuar melihat dunia dan tmpat org. terubat jugak la kekecewaan 5 tahun lps, apabila xberjaya utk ke Paris.

suhu semasa adalah 16 darjah celcius, menandakan musim luruh akan tiba. ianya ibarat anda duduk di dalam bilik aircond yg besar. angin pun bole tahan kuat gak, dan dingin.

Wpun mendarat jam 7.00, tp kuar airport dlm kul 750.. bkn pe, byk benti amik gmbo gne PNS (kabel ttinggal utk transfer). Smpai di pintu keluar, em dh sedia menunggu kt luar. Spt yg diminta, em bw satu DSLR utk dipinjam. D90 ngan lens 18-200 kwn dia (lupe plak nme owner dia).

so, few shots for introduction here... welcome to Seoul!

Br smpai
arriving... owh lupe bgtau. ada bw geng skali. eiyna n kanan tu mas

tunggu bas
tunggu bas ler

pakai seat bealt dowh
kondukter bas tu suh pakai seatbelt

dlm bas
duk dlm bas slama ~1jam

turun bas
after turun bas

jalan ke teksi
pg mencarik teksi

dalam teksi
ada gps beb dlm teksi dia

nk pg umah em 2
naik tangga nk pg umah em

Tuan ku kata...
mse kt klia bole plak tjumpa en Sazly ngan wife dia (x-lecturer upm)... n spanjang kt seoul ni aku try update blog ni ari2... utk catatan perjalanan aku n tatapan korang insyaallah

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
take a break bro... there must be time for u to pampered n appreciate urself