Calling for Followers

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


biasanya tuan ku adalah org tanpa azam taun baru... pendek cite, just live it. ekceli, xbagus gak la kan sbb xde matlamat n klu de matlamat pun xde due date. so dun follow.

taun ni tuan ku rse nk wt few changes skit dlm life. first letak matlamat. just a simple one. update aku dlm 2 minggu skali ker... at least follower aku pun xde la tension sbb xupdate berkurun...

story psl follower, ekceli aku nk cite psl cite ni yg dr few weeks ago lg... mse tu tuan ku servis SILVER kt perodua balakong... ceritanya spt di bawah

oleh sbb perodua tu mlm nk amik customer di musim perayaan (mse tu cuti krismas), so diaorg xnk amik appointment tuan ku. alasan diaorg dh penuh, wallahualam.

kete punya servis meter dh lebey sminggu, n mggu dpnnya nk dibawa ke kelantan. so klu xservis mmg masak ar... maklumla, skang keje gomen, xleh nk chow cin cau bila2 mase. maka sbtu tu dgn gamblenya tuan ku berhajat utk bangun awal pg, bw kete pg perodua u servis. bak kte omputih no harm tera-ing.

Tuan ku: nk servis kete bole? walk-in
Perodua: en xde buat interbiu ke? lmbt encik... mmg lmbt arini... lmbat yg teramat2 sangat... tiada yg lambat melainkan yg lmbt belaka. - sbb kta buat manual arini. sistem xleh gne sbb audit (dgn gaya mmg xnk buat keje sbb cuti)
Tuan ku: xpela, sy nk servis gak arini. lambat pun xde mslh. (smbil tersenyum.. tp dlm ati: lantak korang le, aku nk anta gak... aku nk wt appointment xnk bg)
Perodua: hmmm... xpela, nnti sy inform blk... (muke penuh kekecewaan sbb dpt sorang lagi customer)

sib baik la arini xde plan. so mmg ready to spend the whole day kat perodua. smentara tunggu, pekena dulu mee goreng yg disediakan perodua. breakfast free la katakan.

tgh syok makan, tetiba ada sorang mamat dtg duk kt kerusi sblh... ntah nape tetiba tuan ku jd peramah, tuan ku pun tegur...

Tuan ku: brader, makan... mee goreng free ni, rugi xmakan... kalo nk bungkus pun bole, xde hal punya... (ok, terdapat byk tokok tmbah dlm ayat ni..)
Brader tu: sila sila, silakan bersila... aku dh bgkus 18 dh ni utk dibawa pulang... (ok, ni pun byk tambahan ajinamoto)

... yada
... yada
... yada

Brader tu: anta kete pe?
Tuan ku: myvi.
Brader tu: ko keje mne?
Tuan ku: putrajaya
Brader tu: studi mne dulu?
Tuan ku: upm
Brader tu: dh kawin?
Tuan ku: blum
Brader tu: dh tunang?
Tuan ku: dh... (dlm ati: pehal plak tanya soalan yg memusyikilkan dgn bertubi2 ibarat mesin-gun ni...)

and suddenly...

Brader tu: ko de blog kan... akusebuahblog?
Tuan ku: errr... ha'ah
Brader tu: aku dh agak dh! first aku nmpak ko aku dh cm!

so after dat somehow mereka jd close.... seolah2 ada kimia diantara mereka. both are blogger. and brader tu introduce diri dia as MatJoe... and yes, tuan ku mmg ingat ada nme tu as one of commenter aku. MatJoe adalah blogger u site http://matjoe9498.blogspot.com/


Tuan ku kata...

  • kete siap kejap je pun, saje je diaorg mls buat keje
  • sori matjoe, gmbo ko aku snap satu je, so klu kurang macho ko hantar ar gmbr ko yg paling hensem kt aku :P

  • agak saiko la kan bile org yg baru ko kenal, tau mcm2 psl diri ko :P
  • aku adalah low-profile person. doesn't really care much wat people thought bout me in first place. bak kte wani, aku ni jenis anti-klimaks!
  • I'm not a celebrity... maybe not yet, haha
  • nk wish thank you and thank you very2 much pd semua yg sokong aku dan blog aku. I'm really nobody but becoz of korang, I'm a somebody. Thanx again for non-stop supporting me. I wish I could do the very best utk korang sume. I'll try to update akusebuahblog more often.
  • for those who love looking at my photos, this blog updates on my photo much often. sbb kt sini aku upload klu de cite yg berkenaan jerk ;)

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
Unless korang org baik, xnk buat jahat n nk buat baik je 24jam dalam idup... bole la ceritakan life korang dlm blog. klu x mmg gelap mse depan korang!

7 Response to "Calling for Followers"

  1. LiTtLe SoLdieR oF aLmiGhTy says:
    11 Januari 2010 8:10 PG

    bro, gila proud lar kat hang.. ade yg kenal.. hehe.. btw sama kejadian ke atas saya di mana ade sorg indonesian telah dpat mengetahui identity sbnr kechique oligos.. huhu.. stalker abih lar org tu.. btw.. jemput matjoe ke majlis tak??? hehe.. see u on february :)

  2. Matjoe says:
    11 Januari 2010 8:56 PG

    Awesome entry bro. nice jumpak ngko. since wa tak sempat nk g wedding ngko, kalau ade housewarming tu try la ajak. bleh adjust utk pegi.
    gambar tu mmg dh just fine, kacak ala2 buntal skit. muahahaha

  3. BlankQo says:
    11 Januari 2010 9:27 PG

    kechique -> dh jmput dh.. hehe
    matjoe -> bule2, insyaallah ;)

  4. Eiyna says:
    11 Januari 2010 1:46 PTG

    wah3...glam3...
    so rerajin la update blog yer...
    mne tau kot2 if ble pi indon nti...ader plak yang knal...(";)

  5. pezz says:
    29 Januari 2010 7:09 PTG

    Lame gak x nampak tuan punye belog ni..hahaaa..

  6. Matjoe says:
    6 April 2010 11:27 PG

    oit, dah dpt *ehemm* bertuah, blog sudah tidak diupload lagi

  7. Miss jane says:
    31 Mei 2010 2:44 PTG

    成人論壇,080聊天室,080苗栗人,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人電影,成人遊戲,成人文學,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,正妹牆