Oh crap...

Assalamualaikum... salam pembuka bicara

aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.

ni cerita semalam... masa tuan ku nk balik dr ofis...

tinggg.... pintu lif tebukak... tuan ku pun masuk ke dalam lif... dlm lif ada seorang wanita, yang sedang memegang beberapa naskah surat kabar, sehingga nk terjatuh surat kabar2 tu... dgn niat utk bersifat ramah, maka tuan ku pun menegur wanita tu..

Tuan ku: banyak surat kabar kak...
Kakak tu: hmmm... (dgn nada spt nk marah...)
Tuan ku (dlm hati): mak aih, sombongnya akak ni... blum penah lagi aku jmpa pembantu tadbir sombong cam ni... biasa peramah jer yg aku jmpa

Tinggg.... pintu lif tebukak kembali, menandakan kami sudah sampai basement. oleh sbb masih berniah utk to be a nice guy, maka tuan ku pun biarkan la wanita tu kuar lif dulu...

dgn tangan terkial2 wanita tu bukak pintu utk ke parking lot. niat utk membantu dh xde, sbb teguran pun xberjawab. tuan ku just follow blakang dia. sebaik sahaja kami berada di parking lot tetiba2...

"tit tottt"... nmpak kereta di baris depan sekali terbukak. tuan ku tgk tangan wanita tu, dan melihat tangannya memegang remote kete...

Oh crap!!!

Tuan ku kata...
- patut la akak tu xjawab teguran aku... rupa2nya dia adalah timbalan pengarah di salah satu bahagian di tmpat keje aku. and aku tegur dia dgn panggilan yg salah!
- mne la aku tau... based on dressing dia + cara dia pegang sokkabo, mcm pembantu tadbir jer...
- apsl dia xnaik lif VIP jerk? apsl nk naik lif org ramai sehingga bole menimbulkan kekeliruan
- satu lagi kes, ada mmber aku ni kt opis, slalu la bergelak ketawa ngan dia, kutuk mengutuk sesama kami... bersama2 kutuk 'cmpany' kami... skali dia anak salah sorang tan sri kt 'cmpany' kami daaa.... baru tau smlm gak
- blog diupdate sbb mat joe bising aku xupdate... haha :P

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
- first impression always not right...
- tp adakah kesilapan org memangil nama gelaran kita mengakibatkan kita xboleh peramah atau perlu sombong? i prefer to be low profile. nama gelaran is nothing to me

4 Response to "Oh crap..."

  1. Matjoe says:
    28 April 2010 5:38 PTG

    haha. dh pon ada update.

    tu laa ko ni terlebih mesra alam. mmg setengah org tu perasan macam bagus...

  2. LiTtLe SoLdieR oF aLmiGhTy says:
    28 April 2010 9:02 PTG

    matjoe.. u the rock lar.. bosan kan blonqo tak update.. :P

    kerek gila lar.. timbalan pengarah jaa.. hehe.. dulu msa skolah bini menteri kitorg panggil auntie dia relex je.. pastu cikgu yg marah kitorg.. "awk semua tak tau ke tu sapa??" mmg tak tau pon.. hehe..

    haha.. tak pe awit.. belajar dari kesilapan =)

  3. Tanpa Nama Says:
    29 April 2010 8:36 PG

    hahahahahaha..x puas glek kat ofis..nak gelak kat dlm nie jgk...hahahahaha

  4. Mohd Iznan says:
    29 April 2010 8:58 PG

    poyo sungguh timbalan lu 2 beb...