Blog concept

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku tuan blog. aku tuan blog. aku tuan blog.


sangat seronok sebenarnya apabila memiliki blog... korang boleh ceritakan jln hidup korang, pengalaman n mcm2 lagi... instead just cerita psl diri korang (yg xsume org nk tau :P), ramai gak yg cite psl expertise n share knowledge... just like them:
  • ezryl (blogger yg tegar) ngan makanannya
  • matjoe ngan investmentnya
  • bzz ngan politiknya
aku plak ske cite pengalaman aku yg xseberapa, dgn harapan dpt bg pengajaran at the end of the story... and now lately aku dh xsmpat utk memblog... mgkin sbb mood tu dh lari... aku buat ni pun sbb rse mood tu cm dh kembali... wuhuuu xP

aku ni slalu xfokus, n mcm2 idea nk buat terpikir... tp slalu buat sparuh jln... shame on me, huhu. so smlm de terpikir nk wt blog baru (wpun dh de 12 blog -haha). so pikir2 balik baik aku buat jer kt blog ni. kira cm pertambahan seksyen la kan, which is not story bout myself.

lately ramai jmpa kengkawan baru nk blaja slr/dslr. aku mmg ske share ilmu, but xsmpt nk ajar diaorg in hands on. so instead of ajar diaorg jer, aku terpikir utk share je kt blog anything and everything i know bout photography. A-Z, but prefer those yg baru nk blajar la... sbb aku pun xhebat mana nk ajar org yg dh hebat ;) and i prefer knowledge sharing, means bkn aku punya ckp tu sntiasa betul... klu korang lg terer, tlg la ajar aku. lgpun bnda ni kan art, xde betul salahnya...

all my photos template will be something like this (ada setting kamera):

Bendang

org kata share ilmu ni byk pahala. tp org umah aku kata kalau share ilmu agama lg byk pahala. since aku jahil psl agama, so aku try la selit2kan pape yg bole diselitkan kot (currently xterpikir lagi pape, huhu)

tp aku xnk janji pape la... nnti korang kata aku memberi harapan palsu pulak.. so aku cme leh ckp Insyaallah jer la yer...

ah forgot to tell... aku akan story ngan bahasa pasar, and try to avoid technical issue yg mndalam sbb aku pun xterer... i just trying to have a gud photo regardless details on technical settings

3 Response to "Blog concept"

  1. wani ezryl * says:
    29 April 2010 3:25 PTG

    ajar kite dlu camne nk buat older posts :P

  2. bzz Says:
    30 April 2010 1:41 PG

    ada ka pasal politik...

    tu pasal rojaklah...

  3. BlankQo says:
    30 April 2010 11:43 PG

    wani -> haha... insyaallah :P
    bzz -> owh, rojak eh... skali silap daa... hehe